"Вони провели випробування": Експерт розповів, що випускає оборонний завод в Іжевську і чим це загрожує ЗСУ

РФ модернізують БпЛА типу "шахед", а також значно збільшують їх виробництво. Українські захисники мають бути готовими до того, що ці дрони стануть більшою проблемою, адже їх буде дедалі складніше збивати.Про це розповів авіаексперт Костянтин Криволап в ефірі Radio NV, передають Патріоти України.

"Приблизно в жовтні 2023 році росіяни повинні були перейти на повне виробництво "шахедів", і до травня 2025 року виготовити 6 тис. І тоді у них темп виробництва мав бути на рівні 250 "шахедів" на місяць. Але ми бачимо дуже серйозне зростання цієї кількості", – зазначив експерт.

За словами Криволапа, завод в Іжевську стає центром розвитку виробництва дронів. Він вже випускає ЗРК "Тор" та системи наведення для БУКа, модернізує власне сам БУК, а також має виробничі потужності для виготовлення композитних матеріалів, тубусів та контейнерів для ракет.

"Тобто це досить серйозне та фахове підприємство. Вони провели випробування, і думаю, підбирали найдешевшу комплектацію, щоб виконувати ті завдання, які зараз ставить Міноборони. Це підвищення спроможності боротьби з засобами РЕБ, щоб з'явилися додаткові лінії зв'язку, щоб можна було "шахед" використовувати в якості розвідника. Ці повідомлення про Старлінк [встановлений на "шахеді" – ред.], саме про це", – пояснив експерт.

Він додав, що російське оборонне відомство також поставило перед виробниками завдання збільшити бойову частину БпЛА. Водночас збільшувати дальність польоту на 3-5 тисяч км вони, здається, не намагаються, адже розуміють, що 1,5-2 тисячі км для виконання поставлених задач їм вистачає.

"Вони вчаться, розвиваються. Нам потрібно розуміти це і переозброювати наші мобільні вогневі групи або більшим серйозним ЗРК, або артилерійсько-стрілецькими засобами. Та кількість "шахедів", яка була в вересні (понад 1300 було випущено), можливо, була мінімальна. Не буду дуже здивований, якщо в жовтні ми будемо мати більшу кількість. Тому що "шахед" це дуже простий виріб, його потрібно ставити на серію. А саме завод в Іжевську здатен випускати серійну продукцію у великій кількості", – зауважив Костянтин Криволап.

"Вони провели випробування": Експерт розповів, що випускає оборонний завод в Іжевську і чим це загрожує ЗСУ

субота, 5 жовтень 2024, 23:40

РФ модернізують БпЛА типу "шахед", а також значно збільшують їх виробництво. Українські захисники мають бути готовими до того, що ці дрони стануть більшою проблемою, адже їх буде дедалі складніше збивати.Про це розповів авіаексперт Костянтин Криволап ...

"Одержимий ідеєю безсмертя": Перед зустріччю з Путіним його гості проходять карантин, - The Atlantic

субота, 5 жовтень 2024, 22:25

Російський диктатор Володимир Путін одержимий ідеєю безсмертя. Тому його гості, перед зустріччю з ним, можуть тижнями перебувати в карантині, передають Патріоти України з посиланням на The Atlantic. Як пише видання, родичі змушені пересуватись лише авт...