"Вони прийшли сюди не воювати, а вбити якнайбільше людей": Мешканка Бучі розповіла про звірства окупантів (відео)

Російські військові, які на початку вторгнення в Україну звірювали на Київщині, розстрілювали мирних жителів, не маючи на те жодних мотивів, а задля розправи над українцями. Вони не просто вбивали беззбройних людей, а згодом ще й їздили по їхніх тілах танками, передають Патріоти України.

На це вказала мешканка міста Буча у коментарі журналісту та блогеруДенису Казанському. Він продовжує збирати й публікувати розповіді мешканців Київської області, які особисто пережили окупацію та стали свідками військових злочинів армії РФ, публікуючи відео на YouTube.

До війни представник української делегації у Тристоронній контактній групі Казанський нагадав про фото з вулиці Яблонської у Бучі, де лежали вбиті російськими військовими люди зі зв'язаними руками. Його побачив увесь світ, а бучанка на власні очі бачила, як окупанти вбивали цих жертв.

"Від Вокзальної до Яремчука лежали, тут було більше 20 тіл. Також були три розстріляні авто, у кожному по дві людини лежало", – розповіла вона, показавши сліди від крові, що все ще залишилися на асфальті.Бучанка припустила, що ця дорога стала місцем такого масового вбивства, бо поряд розквартувалися російські солдати. У зайняті будинки вони приводили тих, кого "зловили" на вулиці, а потім розстрілювали. Хотось потрапив під ворожі кулі, коли проходив або проїжджав повз велосипедом, несучи продукти родичам, знайомим.

"У них була головна вимога – наявність білої пов'язки, і люди в основному її дотримувалися. Але, як правило, цими пов'язками потім їм зв'язували руки і стріляли в голову. Когось одразу, а когось повільно і болісно вбивали. Ті авто розстріляні, це ще на початку березня було, люди їхали зеленим коридором на евакуацію з білими прапорами", – зазначила жінка, підкреслюючи, що окупантів ніщо не зупиняло.

Говорячи про чоловіків, яких окупанти розстріляли 18 березня, вона зазначила, що їх привели на це місце, ймовірно, з будмайданчика. Там був молодий хлопець – місцевий житель, якого вже ідентифікували, а також будівельник. За чутками, останній міг співпрацювати із загарбниками, але його теж убили разом із рештою.

"Вони вбивали всіх. Тих, хто їм допомагав, вони нікого в живих не залишили. Тому що ці люди могли знати їхні імена, бути присутніми під час їхніх розмов. Була жінка, яка допомагала їм, то її теж потім знайшли мертвою", – запевнила бучанка.

Вона додала, що окупанти і не думали прибирати тіла з вулиць, вони "ще й танками по них потім їздили". Звірства російських військових пережив і її чоловік: загарбники просто зайшли до будинку і забрали його на очах у неї та батьків, заявивши, що він "навідник". Чоловіка побили, він дивом залишився живим.

"Вони не прийшли сюди воювати, а прийшли розправитися і якнайбільше людей повбивати", – поділилася думкою мешканка Бучі.

"У військових є один обов’язок": Сирський вперше прокоментував відставку Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:30

Коментуючи своє призначення на посаду головнокомандувача Збройних сил замість Валерія Залужного, генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що президент Володимир Зеленський, очевидно, мав для того "вагомі причини", а обов'язок військових - виконув...

"Нам сказали, що назад нас можуть не забрати": Боєць 3-ї штурмової розповів про польоти до оточеного Маріуполя та секретну операцію: "Апокаліпсис"

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:26

Боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів про польоти до оточеного Маріуполя. Він зазначив, що тоді командири шукали добровольців, щоб здійснити цю місію. Про це він розповів в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Барсік" зазначив, що було б...