"Вони розуміють, що в найближчому майбутньому Київ чи Харків їм "не світять": Дикий пояснив, чому росіяни зробили ставку на Покровськ

Російські окупанти впевнені, що якщо зможуть взяти під контроль Покровськ у Донецькій області, то Україна погодиться на перемовини та заморозку конфлікту. Про це сказав військовий експерт, ветеран АТО Євген Дикий, передають Патріоти України.

"Росіяни ведуть цю війну стратегічно, росіяни мають кінцеву ціль - перемогу в цій війні. Вони розуміють, що в найближчому майбутньому Київ чи Харків їм "не світять". Тому для них варіант перемоги - найближчим часом "нагнути" нас для того, щоб ми погодилися на припинення вогню і тимчасову заморозку по нинішній лінії. І заради цієї стратегічної мети вони дуже багато чим готові жертвувати", - заявив він.

За словами Дикого, це стосується не тільки особового складу, а навіть частини російських територій.

"Вони опинилися перед складним вибором, коли ми зайшли в Курську область: або рятувати свої території та своїх людей, але припинити наступ на Донбасі, або ж жертвувати своїми територіями й своїми людьми, але не припиняти наступ на Донбасі. І вони обрали другий варіант, дуже ризикований насправді для них, але він може спрацювати. Вони чудово розуміють, що війна відбувається не лише на фронті, вона відбувається, в першу чергу, у головах у мільйонів людей і в Україні, і на Заході, меншою мірою в Росії, оскільки там можна контролювати, що в голови потрапить, а про що вони ніколи не дізнаються. Вони зробили саме таку ставку", - підкреслив експерт.

Дикий пояснив, що наразі російська пропаганда всіляко намагається замовчувати ситуацію в Курській області: або взагалі ніяк не згадувати, або подавати це, як якийсь дрібний прикордонний інцидент. У противагу йому є "величний потужний наступ на Покровськ".

"І нічого, що в Суджі працює українська адміністрація і що Суджа - це районний центр РФ, а Покровськ - це так само районний центр Донецької області України. Вся увага - до Донбасу, мінімум уваги до Курська. В російському суспільстві це більш-менш взагалі заходить. Їхній розрахунок - мінімізувати повністю те, що відбувається на Курщині натомість максимально роздути їхній наступ на Донбасі", - зазначає експерт

При цьому, за розрахунком росіян, захоплення Покровська може буде подати як дуже величну перемогу, після якої українці будуть в повному розпачі й визнають, що цей наступ неможливо зупинити.

"Навіть захід на Курщину цей наступ не зупинив, і тому треба домовлятися, заморожувати конфлікт. Це стратегічний розрахунок, дуже ризикований, оскільки, якщо ми на це не поведемося, їм кінець. Після того, як видихнеться їхній наступ на Донбасі, а ресурсів у них залишилося не так багато, то після цього маятник піде в протилежний бік, і в них все почне сипатися. Вони йдуть на ризик з розрахунком, що встигнуть, що ми зламаємося першими, і що після Покровська ми будемо домовлятися про заморозку", - зазначив Дикий.

США можуть надати Україні далекобійні ракети? У Пентагоні пояснили свою позицію

четвер, 5 вересень 2024, 0:30

Політика США щодо обмежень на використання наданої ними зброї для ударів углиб російської території залишається незмінною. Про це на брифінгу у вівторок, 3 вересня, повідомив речник Пентагону, бригадний генерал Патрик Райдер, передають Патріоти України...

Стежив за будинком наміченої жертви за наказом ФСБ: ЗМІ назвали особу екснардепа, який готував замах на Гордона

середа, 4 вересень 2024, 23:25

До замаху на українського телеведучого Дмитра Гордона може бути причетним колишній народний депутат VII скликання від "Партії регіонів" Віталій Грушевський. Згідно з даними розслідування, група, до якої він, як підозрюють, входив, окрім замаху, готувал...