"Вони ризикнули невдало": Ігнат розкрив деталі успішної ліквідації трьох російських Су-34 (відео)

Українські захисники успішно знищили три російські винищувачі-бомбардувальники Су-34, коли пілоти ворожої авіації спробували максимально наблизитися для атак на бійців Збройних сил України. Про це розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі "Армія TV" та "Українське радіо", передають Патріоти України.

Полковник наголосив, що українським бійцям вдалося "засікти" пілотів російських винищувачів Су-34 раптово, і подальша операція пройшла швидко й ефективно, демонструючи високу майстерність нашої армії.

"Росіяни знахабніли, підлетіли ближче, намагалися вдарити керованими авіабомбами на велику глибину оборони наших військ", — сказав він. Гнат додав, 500-кг КАБи можуть летіти 20-25 км, але "коли хочеться і руки сверблять завдати удару, то... треба підлетіти ближче".

"Вони ризикнули невдало. Сподіваємося, таких ризиків окупанти робитимуть більше", — додав спікер. Також представник Збройних Сил зазначив, що подібні випадки ліквідації літаків ЗС РФ раніше мали місце біля острова Зміїний і в російській Брянській області. За його словами, ворог "нахабніє", не навчаючись на минулому досвіді.

"Одразу три "жирні" цілі українські військові знищували на початку російської агресії, коли ворог поводився нахабно, залітаючи фактично над українськими містами", — розповів він. Також Ігнат висловив думку, що знищення трьох ворожих літаків стало "топ-подією", і після цього російські пілоти, ймовірно, тричі подумають, перш ніж наближатися до кордонів України.

Крім того, представник Повітряних сил ЗСУ натякнув, що російські Су-34 були збиті за допомогою ЗРК Patriot. Він опублікував пост у Facebook і додав до нього фото пускової установки американського ЗРК. "Відчув ще вчора, що моє свято наближається", — написав Гнат.
Пост Юрія Ігната

ЗСУ збили три російські Су-34: що відомо

22 грудня у Повітряних силах повідомили, що було збито одразу три російські винищувачі Су-34. Про це повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук. Російські блогери підтвердили множинні бойові втрати.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...