"Вони самі дуже налякані": Чому окупанти підтягують свої ППО до Харківської області

Російські війська перекидають в район Харкова свої ППО, оскільки розуміють, що їм не взяти місто навіть у разі його оточення. Про це в інтерв'ю заявив керівник Центру військово-політичних досліджень Олександр Мусієнко, передають Патріоти України.

"Окупанти намагаються взяти Харків в оточення, оскільки побоюються, що звідти дуже успішно виходять наші сили для контратаки. Ми бачили, як ЗСУ дійсно ефективно відтісняли супротивника. Можливо, ворог також сприймає Харків як певний логістичний центр. Але навряд чи вони постараються взяти місто. Харків укріплений, там потужні сили оборони. Тому я не думаю, що росіяни наважаться заходити безпосередньо в місто", - заявив експерт.

Експерт також нагадав, що окупаційні війська підтягнули до Харкова свої ППО. "Те, що росіяни підтягнули туди "ТОР", С-300 і С-400 - цікавий нюанс, адже все це - засоби ППО. Це означає, що Росія так і не отримала переваги в повітрі за весь цей час. Росіяни надзвичайно сильно налякані та стурбовані тією інформацією, що Україні нарощують допомогу. Зокрема, і в повітряній складовій. Те, як вони реагують, виставляючи засоби протиповітряної оборони, може свідчити, що це прикриття свого наземного контингенту. Росіяни побоюються, що ми будемо їх знищувати з повітря. Також ППО необхідна, щоб давати свою авіацію. На Харківщині у них проблеми, адже ми все частіше чуємо про збиті там російські літаки", - заявив експерт.

Джерело: УНІАН

"Намагаються підготувати плацдарм": Експерт з військової контррозвідки пояснив, для чого РФ знищує Одесу

четвер, 2 травень 2024, 17:50

Військовий експерт, полковник запасу СБУ, експерт з військової контррозвідки Михайло Притула зазначив, що росіяни б'ють по Одесі ракетами для того, щоб одесити залишили місто. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. ...

Ворог посилює натиск: На кордоні Часового Яру йдуть бойові дії

четвер, 2 травень 2024, 16:23

Бойові дії дійшли до межі міста Часів Яр Донецької області. У місті залишається майже 700 осіб. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на начальника Часовоярської міської військової адміністрації Сергія Чауса в ефірі телемарафону, передають Патріот...