Вони щось знають? Чиновники та ескортниці тікають із центру Москви - в Росії масово продають квартири в терміновому порядку

У Росії почали терміново продавати квартири. Кількість оголошень збільшилася на 85%, сягнувши 4% від загальної кількості. Раніше ж таких оголошень було не більш ніж 1%, передають Патріоти України.

При цьому ціни на житло пішли вниз – аби швидше позбутися його, власники роблять знижки в 5-8%. Понад те, реальна ціна купівлі-продажу нерухомості у Росії впала на 10-20% на вторинному ринку, але в первинному – на 30%. Що, втім, не сприяє продажам, кількість яких помітно скоротилася.

Про це розповів голова фінансового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев ("Слуга народу"). Він зазначив: частка оголошень про терміновий продаж квартир у РФ "сягла історичного рекорду". Найчастіше терміново продають квартири в:

  • Краснодарі;
  • Москві;
  • Московської області.

"У Москві, центральній оселі зла, збільшилася кількість оголошень про терміновий продаж у найпрестижніших районах. Високопосадовці та ескортниці тікають з центру та півночі міста", – підкреслив нардеп.

При цьому він зауважив: заради того, щоб якнайшвидше продати московську квартиру, продавці знижують ціни в оголошеннях на 5-8%. Однак реальна ціна купівлі-продажу нерухомості в Росії, за словами Гетманцева, впала ще більше:

  • на вторинному ринку – на 10-20%;
  • на первинному – на 30%, "завдяки знижкам, на які змушені йти продавці та забудовники, щоб продати нерухомість".

Що, втім, не спонукає росіян купувати житло. Навпаки, наголошує депутат, кількість переходів права власності від продавця до покупця за підсумками 10 місяців 2022 року "зменшилася в Москві на 21%".

"Тим часом кількість пропозицій лише за останні три місяці збільшилася більш ніж на 60%. І досягла історичного максимуму", – резюмував він.

"Нех*й шастать": Турецькій авіакомпанії заборонили літати до однієї з країн Європи через зв’язки з Росією

четвер, 28 березень 2024, 21:17

Фінське агентство транспорту та комунікацій Traficom заборонило польоти турецької авіакомпанії Southwind Airlines до Фінляндії через зв'язки з Росією. Про це повідомляє Avianews, передають Патріоти України. "Наша загальна оцінка показує, що значна част...

Цікавий нюанс: "Викривач корупціонерів" Бахматов виявився доларовим мільйонером

четвер, 28 березень 2024, 20:27

Викривач корупції, засновник Офісу трансформації Максим Бахматов виявився доларовим мільйонером. Про це свідчить декларація, подана ним у НАЗК, за 2022 рік, передають Патріоти України. Згідно з повідомленням НАЗК, у Бахматова зберігається готівкою 605 ...