Вони щось знають? США закликають своїх громадян негайно залишити Україну

Сполучені Штати Америки закликали своїх громадян негайно залишити Україну через високий рівень небезпеки. Заява з'явилася на офіційному сайті посольства, передають Патріоти України.

"Посольство США закликає громадян США не в'їжджати в Україну, а тих, хто перебуває в Україні, негайно покинути країну", — йдеться у повідомленні.

У посольстві пояснили, що такий заклик продиктований ситуацією з безпекою по всій Україні, яка залишається непередбачуваною через воєнні атаки Росії.

Громадянам США дипломати порекомендували якнайшвидше виїхати з нашої країни, використовуючи доступні варіанти наземного транспорту, якщо це безпечно.

Їм також порадили уникати масових зборів та організованих заходів, оскільки вони можуть стати мішенню для російських військових у будь-якій точці України, включаючи її західні регіони.

"Ситуація з безпекою на всій території України є вкрай нестабільною, і умови можуть погіршитися без попередження. Громадяни США повинні зберігати пильність і робити відповідні кроки для підвищення своєї поінформованості про безпеку", — наголосили в посольстві.

Що передувало заяві?

У четвер, 14 липня, близько першої години ночі, ЗС РФ здійснили обстріл із реактивних систем залпового вогню селища Баштанка, що на Миколаївщині і самого міста Миколаєва.

Близько 11-ї години ранку російські війська вдарили високоточними ракетами "Калібр" по центру Вінниці. Жертвами стали понад 20 цивільних. Серед убитих — троє дітей. Ще троє неповнолітніх зазнали травм. Понад 150 постраждалих звернулися за медичною допомогою.

А на кілька днів раніше військові експерти повідомляли про те, що в РФ залишилося понад 2000 ракет, яких вистачить на кілька місяців бомбардувань. Головна небезпека в тому, що високоточні ракети в окупантів закінчуються, тому обстріл може призводити до масових руйнувань цивільних об'єктів.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...