Вони щось зрозуміли? Ні форми, ні їжі, ні зброї: Дагестанці та буряти сотнями відмовляються воювати в Україні

На п'ятому місяці повномасштабного вторгнення Росії в Україну стало відомо про те, що російські військові масово звільняються з армії РФ. Про це повідомляє The Moscow Times, передають Патріоти України.

Так, у березні 2022 року, лише через місяць після початку бойових дій, 300 військовослужбовців, які воюють на боці РФ, самовільно, не дочекавшись звільнення, склали зброю і поїхали з України.

Йдеться про військових з частини 63354, що дислокується в Буйнакську. Повідомляється, що окупанти почали процедуру розірвання контракту. За словами матерів військовослужбовців, які відмовилися воювати проти України, у солдатів не було ні спорядження, ні продовольства.

Цю ж інформацію підтвердив правозахисник. За його словами, військовослужбовці зіткнулися з проблемами з обмундируванням, забезпеченням, а "зброя траплялася несправна". Дехто повернувся з обмороженими кінцівками, кілька людей через це залишилися інвалідами, оскільки довелося "зрізати почорніле м'ясо".

У результаті частина людей звільнилася, а деякі під тиском родичів і місцевої влади відновилися і після госпіталю знову поїхали в Україну.

Також про подібний випадок повідомив фонд "Вільна Бурятія". 150 контрактників з 5-ї окремої гвардійської танкової бригади військової частини 46108 написали рапорти про відмову від участі в українському конфлікті. Глава Фонду "Вільна Бурятія" Олександра Гармажапова, заявила, що ще близько 500 бурятів хочуть звільнитися з російської армії.

"За пряму та безсоромну підтримку": Захарова пригрозила Заходу "нищівним ударом відплати" у разі атаки ЗСУ на Кримський міст

п’ятниця, 3 травень 2024, 19:40

Представниця МЗС Росії Марія Захарова видала порцію погроз на адресу партнерів України у зв'язку з можливим ударом по Кримському мосту. Її заяву оприлюднив пропагандистський портал "Известия", передають Патріоти України. За версією пропагандистів, Укра...

Окупанти увійшли в одне із сіл біля Авдіївки, - ЗМІ

п’ятниця, 3 травень 2024, 19:27

Російські окупанти увійшли в село Архангельське в районі Авдіївки, інформують Патріоти України. Як пише BILD, днями російські окупанти здійснили прорив на північний захід від Авдіївки, пройшовши 3 кілометри углиб позицій ЗСУ до селища Очеретине, і відт...