"Вони швидко навчаються, на жаль": Арестович про головні небезпечні моменти на Луганщині

Ситуація на Луганському напрямку вкрай напружена та непроста. Наші бійці там перебувають уже 90 днів та доволі втомлені, натомість російські окупанти постійно перекидають туди нову живу силу. Про це розповів радник голови Офісу президента Олексій Арестович, передають Патріоти України.

Він також додав, що ситуація для наших військ на Луганському напрямку є доволі непростою. "Єдине, можу точно запевнити що військово-політичне керівництво дуже добре це розуміє і ніхто не хоче допустити другий Маріуполь, тому вживає всі необхідні заходи у цьому районі", - додає Арестович.

"Також ворог активізувався трохи північніше Авдіївки, там ворог трохи просунувся – зробили невеликий "виступ" у наш бік. Там тривають важкі бої і попри це все, окупанти наступали від Ізюму у напрямку Слов'янська, але їх також зупинили вчора, після кількох невдалих атак", – повідомляє радник голови ОП.

Більше про театр бойових дій на Луганському напрямку

"Наші хлопці завдають ударів по російській армії, вороги б'ють по нас. Станом на зараз – стоять на місці. Небезпечним є їх просування на Лиман, якщо вони його захоплять, то це дає їм можливість вийти на Озерне, а далі безпосередньо можуть налагодити постачання через Сіверський Донець", – пояснює Арестович.

Радник голови ОП каже, у випадку, якщо окупанти перейдуть через переправу – це буде справжня небезпека для ЗСУ. За словами Арестовича, росіяни "пригадали" власні військові статути і дивляться, як працюють ЗСУ, тому окупанти почали діяти малими групами піхоти після артилерійських ударів.

"Зараз війна йде важче, аніж на початку, коли окупанти намагались діяти так, як в Криму – росіяни приїхали і їх умовно "зустріли з квітами", – додає Арестович.

"Вмирати ніхто з окупантів не хоче, тому вони швидко навчаються, на жаль. Але все одно простежується червона лінія "родової травми" від радянської армії. Саме це і є причиною того, що вони так в'яло просуваються, точніше – майже не можуть просунутися", – зазначає радник Андрія Єрмака.

Олексій Арестович додає, що зараз картина на фронті може виглядати небезпечно, але вся "операція" триває майже два місяці і за цей час ворог просувається на 25 кілометрів – це не є видатним військовим досягненням.

Додамо, що про зміну тактики окупантів свідчить й те, що Миколаївщині Збройні Сили України зіткнулись зі специфічним ворогом. Цього разу російські окупанти вирядились у форму українських бійців. Проте ворогу це не допомогло – ЗСУ відбили атаку.

Джерело: 24 канал

Теракт у "Крокус Сіті Холі" демонструє слабкість Путіна: У The Times описали три сценарії, які чекають на РФ

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:27

Нещодавній теракт у торговому центрі "Крокус Сіті Хол" продемонстрував хиткість позиції російського диктатора Володимира Путіна, а також неготовність апарату безпеки Росії до відповідних викликів, передають Патріоти України з посиланням на The Times. ...

Вчасно повернувся з України щоб сходити на концерт: Внаслідок важкого поранення у Крокус Сіті Холі віддав кінці "велика шишка" ГРУ

п’ятниця, 29 березень 2024, 5:00

Полковник спецназу ГРУ Тимур Мясников, який нещодавно повернувся з війни Росії проти України, помер від поранень, отриманих внаслідок стрілянини у підмосковному концертному залі Крокус Сіті Хол, повідомляє видання Медиазона. Про смерть полковника йдеть...