"Вони спровокували держпереворот": Путін зробив грузинів винними в розстрілі Майдану

Путін заявив, що Янукович нібито не раз говорив йому про те, що "у нього навіть у голові не вкладалося застосувати силу проти цивільного населення".
Розстріл Майдану. Фото: соцмережі.

Президент Росії Володимир Путін заявив, що на Майдані в 2014 році нібито були снайпери з Грузії, і повністю виправдав екс-главу України Віктора Януковича. Скандальну заяву він зробив в інтерв'ю для нового фільму американського режисера Олівера Стоуна "У боротьбі за Україну", передають Патріоти України із посиланням на "РИА Новости".

"Я знаю про те, про що ви сказали (що на Майдані були грузинські снайпери – Ред.), знаю про те, що чинна тоді влада на чолі з президентом Януковичем не використовувала армію і не була зацікавлена в тому, щоб давати хоч якийсь привід для дій силового характеру з боку опозиції", – запевнив він.

Путін також поділився, що Янукович не раз говорив йому про те, що "у нього навіть у голові не вкладалося застосувати силу проти цивільного населення, навіть проти тих людей, які вже взяли в руки зброю". "Я повністю виключаю, що це він міг зробити. А ось ті, хто шукали привід для держперевороту, ті, звичайно, цілком могли", – додав російський президент.

"Проблема у тому": Військовий експерт порадив, як врятувати Patriot і Himars від ударів РФ

четвер, 28 березень 2024, 15:56

Для того, щоб вберегти установки Patriot і Himars, треба швидко міняти їхню дислокацію після того, як поблизу фіксується ворожий дрон. Про це заявив фахівець зі зв'язку, радіоелектронної боротьби та розвідки Сергій Бескрестнов, більше відомий під псевд...

"Системи зношуються від запуску": Експерт оцінив, скільки ракет і як часто може запускати РФ по Україні

четвер, 28 березень 2024, 15:30

Російська окупаційна армія не відчуває особливого дефіциту ракет для атак по Україні. Загарбники потенційно здатні запустити дві-три хвилі по 70 ракет за добу. Про це в ефірі "Громадського радіо" розповів політичний аналітик, експерт із ракетного озбро...