"Вони тут. Вони всюди": Зеленський дивно пожартував про російський переклад його брифінгу з Блінкеном

Президент України Володимир Зеленський на спільному брифінгу з державним секретарем США Ентоні Блінкеном пожартував про переклад російською мовою. Так, глава держави перервав свою відповідь іноземній журналістці, щоб уточнити, чи чує вона його, передають Патріоти України.

Дізнавшись, що в неї є російський переклад, Зеленський сказав: "Вони тут. Вони всюди". Нагадаємо, перед цим сторони обговорили військову агресію Росії на Донбасі та в Криму. Зеленський констатував, що на окупованих територіях і вздовж кордону з Україною перебуває 75 тис. російських військових, їхня кількість зменшується дуже повільно.

"Ми відзначаємо – і наша розвідка, і наші професійні військові – ми бачимо тільки 3,5 тисячі військових, які почали відведення і пішли з території тимчасово окупованого півострова Крим. Більше ніде ми поки що зменшення не бачимо. Вважаємо, що зменшення це повільне, і тому ймовірна загроза може бути", – зазначив президент.

Блінкен підтвердив, що Росія відвела деяку частину військ, але значні сили залишаються на кордоні з Україною, тому в РФ "є можливість за досить короткий час агресивно діяти, якщо вона це вирішить зробити". Він запевнив, що США ретельно спостерігають за ситуацією і разом із партнерами працюють над тим, щоб Україна могла себе захистити від російської агресії.

Грабуть все: З Донеччини окупанти вивозять промислове обладнання під виглядом металобрухту

середа, 17 квітень 2024, 0:55

За даними національного спротиву, російські загарбники під виглядом металобрухту вивозять з окупованих територій Донецької області у Росію обладнання промислових підприємств, передають Патріоти України. Дослівно: "Чергова хвиля аудиту промислових підпр...

Президент Казахстану втер носа Путіну в ситуації з рекордним паводком

вівторок, 16 квітень 2024, 23:28

Глава Казахстану Касим-Жомарт Токаєв прибув з робочою поїздкою у Північно-Казахстанську область. Він здійснив обліт Кизилжарського району, околиць Петропавловська та Сергіївського водохранилища – територій, які потерпають від весняної повені. Натомість...