"Вони відчувають, що мають перевагу": Генерал США спрогнозував, коли РФ почне масштабний наступ

Влітку російські окупанти можуть розпочати масштабний наступ, але це може змінитися за умови кількох факторів. Про це заявив американський генерал-майор у відставці Девід Грандж в інтерв'ю "Радіо Свобода", передають Патріоти України.

"Вважаю, росіяни намагатимуться проводити лімітовані атаки, особливо цієї весни. Вони відчувають, що мають перевагу. Вони мали кілька успіхів нещодавно. Коли я кажу про успіхи, то вони насправді є обмеженими, але вони значущі для Путіна для використання у пропаганді. Я думаю, що буде масштабніший наступ влітку", - сказав він.

Але, за словами Гранджа, це може змінитися, залежно від кількох факторів. Зокрема, від того, чи ухвалять допомогу у США і чи зможе також Європа посилити свою підтримку України.

"Хоча ресурси починають скорочуватися у всіх, включно зі США. А нам потрібно мати власні резерви для інших загроз, які стоять перед нами або перед нашими союзниками, окрім України. А це дуже складно. Але Росія буде намагатися щось зробити, і стримати це можуть дві речі. Перша – це озброєння, ми про це вже говорили. Друга – це асиметричне ведення війни. Україна це дуже добре робить. Я маю на увазі спецоперації. Я маю на увазі те, що відбувається у Чорному морі. Те, що відбувається у Росії, те, що відбувається за лінією фронту", - зауважив генерал.

Він підкреслив, що такі спецоперації мають неймовірний психологічний ефект і створює умови для маневрування і для решти конвенційних операцій.

"Тож, я думаю, Україні варто продовжувати у тому ж дусі, якщо не збільшувати масштаби таких операцій. Вони справляються дуже добре", - наголосив Грандж.


Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...