"Вони відчувають, що мають перевагу": Генерал США спрогнозував, коли РФ почне масштабний наступ

Влітку російські окупанти можуть розпочати масштабний наступ, але це може змінитися за умови кількох факторів. Про це заявив американський генерал-майор у відставці Девід Грандж в інтерв'ю "Радіо Свобода", передають Патріоти України.

"Вважаю, росіяни намагатимуться проводити лімітовані атаки, особливо цієї весни. Вони відчувають, що мають перевагу. Вони мали кілька успіхів нещодавно. Коли я кажу про успіхи, то вони насправді є обмеженими, але вони значущі для Путіна для використання у пропаганді. Я думаю, що буде масштабніший наступ влітку", - сказав він.

Але, за словами Гранджа, це може змінитися, залежно від кількох факторів. Зокрема, від того, чи ухвалять допомогу у США і чи зможе також Європа посилити свою підтримку України.

"Хоча ресурси починають скорочуватися у всіх, включно зі США. А нам потрібно мати власні резерви для інших загроз, які стоять перед нами або перед нашими союзниками, окрім України. А це дуже складно. Але Росія буде намагатися щось зробити, і стримати це можуть дві речі. Перша – це озброєння, ми про це вже говорили. Друга – це асиметричне ведення війни. Україна це дуже добре робить. Я маю на увазі спецоперації. Я маю на увазі те, що відбувається у Чорному морі. Те, що відбувається у Росії, те, що відбувається за лінією фронту", - зауважив генерал.

Він підкреслив, що такі спецоперації мають неймовірний психологічний ефект і створює умови для маневрування і для решти конвенційних операцій.

"Тож, я думаю, Україні варто продовжувати у тому ж дусі, якщо не збільшувати масштаби таких операцій. Вони справляються дуже добре", - наголосив Грандж.


"Тактика повітряних боїв часів Першої світової": У Forbes оцінили стрілянину з Як-52 по російських дронах в Одесі

вівторок, 30 квітень 2024, 2:35

Легкомоторні літаки зі стрілками є "очевидним вибором" для боротьби з повільними безпілотниками в умовах, коли потрібно заощаджувати гроші й ракети. Проте ефективність залежатиме від майстерності екіпажу, пише 28 квітня Forbes, передають Патріоти Украї...

Рейтинги не суттєво: "Якщо не буде телемарафону, то виникне медіахаос", - радник Єрмака Лещенко вимагає СБУ розібратись з критиками медіапроекту ОП

вівторок, 30 квітень 2024, 0:52

Скандальний діяч запевняє, що всі хто критикує інформаційну політику його з Єрмаком медійного дітища - або запроданці, або корисні ідіоти Кремля. Радник глави Офісу Президента Сергій Лещенко, екс-нардеп та ситуативний залізничник запевняє, що без телем...