Вони все продумали: Оточення здасть Путіна, щоб уникнути покарання, а Лукашенко прикинеться миротворцем, - Маломуж

Оточення російського диктатора Володимира Путіна розцінює здачу Херсона як його особистий програш і прояв слабкості. Проте саме ця подія навряд чи стане поштовхом для початку в Росії кардинальних рухів проти Путіна, передають Патріоти України.

Але оточення російського диктатора уже буде готуватися до таких рухів. Про це розповів Голова Служби зовнішньої розвідки України (2005-2010 років), генерал армії України Микола Маломуж.

За його словами, дехто з людей з близького оточення Путіна вестиме таємні переговори з Заходом або третіми країнами. Наприклад, вони можуть піти на перемовини з Китаєм. Проте для такого кроку вони чекатимуть більш складного етапу, коли РФ програватиме на всіх фронтах – і на півдні, і на сході.

"Тоді режим ослабне, Путін буде розгублений, і керованості не буде. За таких умов проявиться і Лукашенко: поки що він нейтральний, а потім буде відмовлятися підігравати Росії і робитиме вигляд, що він завжди був миротворцем та стримував наступи російських військ через Білорусь", – каже генерал.

Оточення російського диктатора шукатиме можливості уникнути відповідальності. І заради того, щоб самим вийти сухими з води, вони пропонуватимуть усунути Путіна.

"Воно (оточення – ред.) пропонуватиме усунути Путіна, але лишитися самим, аби зберегти стабільність у Росії і не допустити неконтрольованого розповсюдження ядерної зброї (а це для світу надзвичайно важливо). Такою, можливо, буде позиція і тих, хто прийде до влади після Путіна", – пояснює Маломуж.

Всередині російських еліт і в оточенні Путіна почнуться великі рухи. І це стане визначальним для того, хто прийде на зміну нинішнього президента РФ. Ця людина у перспективі обіцятиме Заходу провести реформи, припинити війну і виплачувати Україні репарації.

"Але все це не близька перспектива. Ми можемо лише припускати, як усе буде. Насправді після фізичного усунення Путіна події можуть розвиватися і так, і за іншим сценарієм. Ця ситуація буде характеризувати внутрішньополітичну обстановку в Росії, коли там буде розбалансування, масові протести, незадоволення", – зазначає генерал Маломуж.

А поки що Путін і його оточення намагатимуться шантажувати світ, щоб добитися переговорів. Росія навіть може вивести свої війська з території України, аби лише зберегти свій режим, каже генерал.

Приборкання Шольця: США після надання Україні далекобійних ATACMS підштовхне Берлін до позитивного рішення щодо Taurus, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:22

США хочуть, щоб передача ATACMS Україні, спонукала Німеччину надати Києву Taurus. Про це повідомляє "Європейська правда". Зазначається, що про це заявив неназваний високопосадовець оборонного відомства США. Він також зазначив, що рішення про надання Ta...

Останнє попередження китайцям: Блінкен за підсумками зустрічі з Сі Цзіньпіном пригрозив КНР новими санкціями за допомогу РФ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:56

Ставки піднято дуже високо. Китаю потрібна фінансова та технологічна допомога Заходу для подолання кризи. Вашингтон ув'язкє це питання з приборканням російської агресії проти України. Головною метою візиту Блінкена було спроба попередити КНР не підтрим...