"Вони вже присутні на полі бою": Лавров заявив, що США ризикують стати стороною війни в Україні

Міністр закордонних справ Росії Сєргєй Лавров вважає, що Сполучені Штати своєю підтримкою України все більше ризикують стати прямою стороною повномасштабної війни. Про це Лавров заявив в інтерв’ю американському виданню Newsweek, опублікованому в середу, передають Патріоти України.

Глава російського МЗС заявив, що зброя НАТО і США зокрема "використовується для обстрілу території Росії, що межує з Україною, вбиваючи там мирних жителів". "У Пентагоні не приховують факту передачі Києву розвідданих і цілевказівок для ударів. Ми фіксуємо присутність американських найманців і радників "на полі бою". Сполучені Штати, по суті, балансують на межі перетворення на сторону конфлікту", – сказав Лавров.

Він вважає, що США "все ще живуть позавчорашнім днем" і "не можуть прийняти той факт, що сучасний світ більше не є західноцентричним". "Сполучені Штати та їхні союзники готові пожертвувати Україною заради своїх геополітичних цілей. Для їхнього досягнення вони накачують країну зброєю, а це призводить до ескалації та тривалого конфлікту. Це відтерміновує перспективи його врегулювання", – додав глава МЗС РФ.

Лавров укотре заявив, що США не зацікавлені у встановленні миру в Україні й начебто "фактично заборонили Україні вести подальший діалог з Росією, після чого українська влада ухиляється від переговорного процесу".

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 19 квітня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:03

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.04.24 орієнтовно склали:

Пускав ракети по Україні: Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник РФ - носій ракет Х-22

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:59

Повітряні сили ЗСУ та Головне управління розвідки МОУ знищили російський дальній стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 - носій крилатих ракет Х-22, заявив командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук у Telegram, передають Патріоти України....