"Вони вже туди підвозять артилерію": Експерт сказав, коли Росія зможе зупинити наступ ЗСУ на Курськ

Україна розпочала операцію в Курській області рівно тиждень тому. Вікно можливостей, яке дав нам ефект несподіванки, загалом може тривати до 12 днів. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав військовий аналітик Павло Нарожний, передають Патріоти України.

Він зазначив, що українські війська доволі швидко просувалися, хоча наразі темп вже сповільнився, бо на деяких ділянках почали будувати укріплення.

За словами аналітика, українська армія буде утримувати цю територію стільки, скільки зможе, бо в нас резервів не так багато. При цьому додав, що ми не знаємо офіційної задачі Курської операції, але очевидно, що йдеться і про відтягнення російських військ з різних напрямків, зокрема, з Харківщини та Донеччини, де дуже гаряче. Він зазначив, що на сьогодні Росія перекидає підрозділи з Криму і з Харківщини.

Нарожний зазначає, що поки ворог підтягує порівняно небагато особового складу, а також кілька одиниць артилерійських засобів.

"Вони вже туди підвозять артилерію, але вона мізерна, бо мова йде про МТ-12 "Рапіра" - це протитанкова застаріла гармата калібру 100 мм. Але це питання часу, коли вони там з’являться. Наше вікно можливостей, коли працює момент несподіванки – від сили 10-12 днів", - наголосив він.

За його словами, це той час поки вони зможуть завантажити техніку на платформи та перекинути її та особовий склад з інших ділянок фронту, зокрема, з Харківщини. Нарожний наголосив, що Курська операція дуже добре спланована, було зроблено все грамотно, зокрема, з вирубуванням російського зв’язку, щоб не було координації дій ворога.

Подалі від війни: Очільниця Мінреінтеграції Ірина Верещук запропонувала населенню Курщини евакуацію до України

четвер, 15 серпень 2024, 0:30

Мінреінтеграції відкрило цілодобову гарячу лінію для мешканців Курської області, які потребують гуманітарної допомоги або ж хочуть евакуюватися в Україну. Про це оголосила віцепрем'єр-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірин...

Генпрокурор ФРН видав ордер на арешт українця за підрив "Північного потоку" – німецькі ЗМІ

середа, 14 серпень 2024, 23:45

Генеральний прокурор Німеччини Єнс Роммель видав перший ордер на арешт головного підозрюваного у підривах на газопроводі "Північний потік" у Балтійському морі, що сталися два роки тому. Ним є українець Володимир С., який донедавна проживав у Польщі. Пр...