"Вони жорсткіші та гордіші, ніж я думав": Байден вражений хоробрістю наших воїнів

Президент США Джо Байден заявив, що вражений хоробрістю та силою українців, які вже майже два місці борються з російськими окупантами. Про це він заявив під час зустрічі з міністром оборони Ллойдом Остіном, його заступницею Кетлін Гікс і головою Об'єднаного комітету начальників штабів генералом Марком Міллі, повідомляють Патріоти України із посиланням на New York Post.

Під час зустрічі силова верхівка США обговорила війну в Україні. Президент США похвалив американських військових лідерів у Білому домі за озброєння України та надані консультації після нападу Росії.

"Я хочу похвалити виняткову роботу, яку ви робите, щоб озброїти та екіпірувати хоробрих українців для захисту своєї нації", – сказав Байден.

Він також заявив, що не очікував настільки сильної боротьби від України.

"Не знаю, як ви, а я кілька разів до війни був в Україні – виступав у Раді. Я був глибоко залучений до того, що відбувалося в Україні. І я знав, що вони жорсткі і горді. Але скажу вам, що вони жорсткіші та гордіші, аніж я думав. Я вражений тим, що вони роблять з вашою допомогою у сфері надання порад і озброєння, які ми надаємо разом із рештою країн НАТО", – сказав Байден.

"Ми разом віримо": Сі Цзіньпін підтримав ідею Макрона щодо Олімпійського перемир’я

вівторок, 7 травень 2024, 10:22

Президент Китаю Сі Цзіньпін під час офіційного візиту до Парижа підтримав ідею президента Еммануеля Макрона щодо перемир’я в Україні, Секторі Гази та Судані на час Олімпійських ігор у столиці Франції. Як пише видання Le Monde, Макрон повідомив про ц...

"Не може бути й мови": Дві країни НАТО вперто тримаються за російські ЗРК і не дають їх Україні, - Forbes

вівторок, 7 травень 2024, 9:50

Як пише Forbes, Туреччина та Греція вперто тримаються за свої зенітно-ракетні комплекси російського виробництва і відмовляються передавати їх Україні попри вмовляння США, передають Патріоти України. На тлі загострення в Україні ЄС почав тиснути на Грец...