"Вони зігнали проти України майже всіх": Зеленський сказав, що заважає Україні завершити війну з Росією

Якщо Україна прямо зараз отримає те, що у деяких партнерів заплановане для передачі найближчими тижнями, це дозволить врятувати життя тисяч людей.Будь-яке зволікання з допомогою Україні призводить до того, що окупанти отримують можливість вбити більше українців. Про це президент України Володимир Зеленський заявив у відеозверненні, передають Патріоти України.

"Зараз на території нашої держави та у прикордонних районах РФ зосереджена практично вся боєздатна частина армії окупантів. Вони зігнали проти України майже всіх і майже все, що здатне з нами воювати. Тому у цьому протистоянні, у цій обороні ми перед очами усього світу реально виступаємо проти армії, яку вважали другою або третьою за потужністю. І те, як міцно тримаються наші Збройні сили, як сміливо захищається увесь наш народ, демонструє, що все ж таки в глобальних рейтингах українська армія вже давно заслуговує бути вище російської", - наголосив він.

Президент зазначив, що якби Україна отримала доступ до всієї тієї зброї, якої потребує, яка є у партнерів, і яка співставна зі зброєю, яку використовує РФ, то уже б завершила цю війну. "Ми б уже повернули мир і звільнили нашу територію від окупантів, бо перевага українських військових у тактиці та у мудрості цілком очевидна", - підкреслив він.

Глава держави зауважив, що під час кожного контакту з лідерами інших держав та в усіх зверненнях й інтерв'ю наголошує, що "це несправедливо, що Україна і досі змушена просити про те, що у партнерів роками зберігається на складах".

"Якщо вони мають зброю, яка потрібна Україні тут і зараз, якщо вони мають боєприпаси, які необхідні нам, то це їхній, у першу чергу, моральний обов'язок - допомогти захистити свободу, допомогти врятувати життя тисяч українців", - сказав Зеленський. Він уточнив, що якби Україна отримала у перший тиждень війни те, що отримує зараз, користь для України та для свободи в Європі була б більшою.

"І якщо ми отримаємо прямо зараз те, що у деяких партнерів заплановане для передачі Україні найближчими тижнями, це дозволить врятувати життя тисяч людей. Сподіваюся, партнери почують цю тезу і зрозуміють нарешті, що кожен день має значення. Будь-яке зволікання з допомогою Україні призводить до того, що окупанти отримують можливість вбити більше українців", - наголосив президент.

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...

Коли Україна дозріє до таких моральних стандартів? Глава МЗС Латвії йде у відставку через журналістське розслідування

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:05

За інформацією журналістів, Кріш'яніс Каріньш нібито витратив до 1,3 мільйона євро на оренду приватного літака для офіційних поїздок. Кріш'яніс Каріньш, міністр закордонних справ Латвії, у четвер, 28 березня, заявив, що піде у відставку після скандалу,...