​ВООЗ у шоці: Президент Киргизстану порадив хворим на коронавірус пити сильнодіючу отруту, її вже заливають пацієнтам лікарень країни

Киргизький лідер Садир Жапаров радить населенню своєї країни вживати так званий Іссик-кульський корінь. Це препарат з рослини "Борець", більш відомого як "Аконіт", - рід отруйних багаторічних трав'янистих рослин сімейства лютикових. Препарат очолює список найбільш отруйних рослинних препаратів ВООЗ, і застосовується в медицині виключно зовнішньо, зазначають Патріоти України.

Проте, 52-річний президент Жапаров запропонував лікувати Іссик-кульським коренем всіх хворих коронавірусом. А щоб ніхто не сумнівався, що приймати токсичну речовину саме всередину, з подачі президента міністр охорони здоров'я Киргизстану випив настоянку аконіту в прямому ефірі.

Алимкадир Бейшеналієв вижив (не факт, правда, що він пив саме аконітову настоянку, а не звичайну воду або звичайний спирт - хто ж його перевірить), і заявив, що випробування препарату вже протягом двох тижнів проводяться в лікарнях по всій країні. "Ті, хто хворіють ковідом в легкій формі, можуть одужати протягом одного-двох днів, якщо прийматимуть екстракт кореня, а ті, хто хворіють на тяжку форму, одужують протягом трьох-чотирьох днів. Ми вже вилікували близько 300 пацієнтів таким чином ", - заявив він.

За словами міністра, пацієнти вживають "ліки" добровільно і під наглядом лікарів. Також Бейшеналієв розповів, що президент країни особисто протягом 10 днів визначав дозу "ліків" і брав участь у виготовленні препарату.

Бейшеналієв не приховує, що препарат смертельно небезпечний. "Його треба застосовувати тільки в гарячому вигляді, випити, закутатися і лежати. Коли пропотієте, всі симптоми пройдуть. Якщо ж застосовувати ліки в холодному вигляді, трапляється спазм дихальної системи і можна померти, тому будьте обережні", - говорить урядовець.

При цьому міністр посилається на президента, який, в свою чергу, робить відсилання на свого батька, який нібито займався цілительством і лікував такою настоянкою всіх родичів.

Жапаров навіть показав процес виготовлення препарату. В апараті президента повідомили, що настойку готують у державній резиденції глави держави, де для цього виділили спеціально обладнане приміщення.

"Іссик-кульський корінь. Суворо забороняється пити в охолодженому вигляді. Це призводить до летального результату. Потрібно залити одну чайну піалу і кип'ятити. Настоянку приймають в гарячому вигляді всередину 4-5 разів. Проміжок між прийомами 4 години. Засіб від коронавируса, раку шлунка", - напис на пляшці.

У ВООЗ на слова Жапаров відреагували дипломатично. Так, глава місії ВООЗ в Киргизстані Назіра Артикова заявила, що інформація про лікування коронавирусної інфекції настоянкою Іссик-Кульська кореня - фейк, і "препарат, який не пройшов клінічних досліджень, не може бути зареєстрований і рекомендований для широкого використання населенням".

Менш дипломатичні медики в жаху. Сік, що міститься в кореневище аконіту, - один з найбільш сильнодіючих природних отрут. Він вражає центральну нервову, дихальну та серцево-судинну системи. При попаданні в організм людини сік аконіту спочатку дратує шлунково-кишковий тракт, викликає сильне печіння і болю в роті, стравоході, шлунку, блювоту, слинотечу. Отруєння, що супроводжується холодом у всьому тілі, блідістю, різкою слабкістю, розвивається стрімко. А потім настає смерть - від зупинки серця і дихання.

Путіну "це не повинно зійти з рук": Шольц заявив, що війна в Україні може затягнутися

субота, 20 квітень 2024, 17:28

Близькі країни до Росії мають сумніви, що війна в Україні має якийсь сенс для Кремля, однак війна може затягнутися. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, пише DW, передають Патріоти України. "У світі немає практично жодного глави уряду, який вір...

Почалися проблеми: Виробництво зброї в Україні сповільнюється з двох причин, - ЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 17:22

Українські підприємства з виробництва зброї, які з'явилися після початку повномасштабного вторгнення РФ, шукають фінансування і побоюються стати ціллю ракетних атак окупантів, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. За словами журналістів,...