Ворог активно готується до весняної кампанії: Окупаційні війська РФ, незважаючи на заборону, облаштовують нові позиції на Донбасі, - штаб ООС

28 березня підрозділи Збройних Сил України зафіксували виконання робіт російськими найманцями з облаштування існуючих та створення нових оборонних позицій у напрямку лінії розмежування, зазначають Патріоти України.

Роботи проводилися, незважаючи на заборону, поблизу населеного пункту Водяне, повідомили у вечірньому зведенні Операції об'єднаних сил. Зазначається, що цього дня також здійснено 7 порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань РФ, з яких 6 обстрілів та 1 дистанційне мінування.

"Зокрема, в районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування "Схід", неподалік населених пунктів Талаківка та Водяне, що на Приазов’ї, противник відкривав вогонь із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 120-го калібру, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї", – йдеться у повідомленні.

Крім того, в районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування "Північ", поблизу містечка Південне, противник обстрілював позиції українських захисників з мінометів калібру 82 мм. А дистанційне мінування позицій українських захисників з ручних протитанкових гранатометів мінами ПОМ-2 було здійснено ворогом у напрямку населеного пункту Луганське.

Зазначається, що втрат серед військовослужбовців ЗСУ немає.

Усі зазначені дії збройних формувань РФ продовжують дестабілізувати обстановку вздовж усієї лінії розмежування. З приводу цього порушення Українською стороною СЦКК направлено ноту на СММ ОБСЄ.

Мінус один: Нацгвардійці влучним ударом знищили російський комплекс спостереження "Муром" (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 10:55

Бійці Національної гвардії України знищили російський комплекс дальнього відеотепловізійного спостереження "Муром", передають Патріоти України. "Якісна робота з виявлення і ураження від аеророзвідників 11 бригади імені Михайла Грушевського. Знищено ще ...

Поки не конфіскація: Україна отримає дохід від активів РФ, але є нюанс

вівторок, 19 березень 2024, 10:47

ЄС розробив законопроєкт про спрямування прибутків російського центрального банку в Україну. Пропозиція передбачає, що Україна почне отримувати кошти з липня. Кошти підуть на постачання зброї, розвиток оборонної промисловості. Про це повідомляє Bloombe...