Ворог атакує: У Маріуполі окупанти не припиняють спроб заблокувати вихід з бункерів "Азовсталі", - радник мера

Російські окупанти у Маріуполі не припиняють спроб зайти або заблокувати вихід з бункерів "Азовсталі", де перебувають оборонці міста, передають Патріоти України.

Всі наземні операції ворогом ведуться виключно на периметрі заводу. Ніякого глобального наближення не відбувається, саме через те зростає щільність обстрілів. Про це у Telegram повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко та виклав відповідне відео з території "Азовсталі".

Андрющенко також спростував фейки, які вже встигла розповсюдити російська пропаганда, про нібито "вихід з "Азовсталі" з білими прапорами десяти українських бійців". "З урахуванням інформації, що ми отримували з фільтраційного табору у Безіменне, інформаційних джерел України та самим характером джерела повідомлення про "вийшли з білим прапором" наполягаєм на черговому фейку. Не новина. Якщо "довіряти" джерелам окупантів, то вони вже тричі брали всіх в полон в Маріуполі", - зазначив радник мера міста.

Варто зазначити, що місто Маріуполь, яке наразі зруйноване на 95%, перебуває у блокаді російських окупантів від 1 березня, але взяти його повністю під контроль ворогу не вдається. Нагадаємо, 24 лютого Росія напала на Україну, завдавши серію ракетних та авіаударів по наших містах, зокрема і по Києву. Широкомасштабне вторгнення триває вже 82-й день (війна 8 років). Окупанти продовжують руйнувати українські села, селища і міста крилатими ракетами та авіабомбами, вбиваючи мирне населення та завдаючи нищівних руйнувань інфраструктурі.

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...