Ворог до чогось готується: Окупанти не використовують під час штурмів бронетехніку, - Гуменюк

Російські окупанти перенесли свою активність ближче до сходу. Про це 14 квітня заявила керівниця об'єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталія Гуменюк під час телемарафону, відео опублікував канал "Ми – Україна", передають Патріоти України.

Вона наголосила, що бронетехніку росіяни намагаються не застосовувати, а діяти в пішому порядку або використовувати легкомоторний транспорт, зокрема мотоцикли й багі. "Це означає, що техніка до чогось готується", – сказала Гуменюк.

За її словами, окупанти проводять потужні ротації, оскільки результати протидії сил оборони України їхнім штурмовим діям призводять до значних втрат.

"Ми зараз спостерігаємо, що активність вони акцентовано перенесли ближче до сходу. Навіть у нашій зоні відповідальності більше штурмової активності в напрямку Старомайорського, ближче все ж таки до Донеччини", – розповіла вона. За словами Гуменюк, минулої доби фіксували один штурм поблизу Роботиного і сім – неподалік Старомайорського.

Гуменюк додала, що українські військові знають сконцентровану кількість військової техніки окупантів, розуміють резерви, які у ворога розподілені різними ешелонами, бо вони не всю техніку тримають поблизу лінії фронту.

"Розташовані вони там уже довготривалий час і мали можливість облаштувати собі місця збереження техніки. І саме тому зараз важлива наша далекобійна робота, яка знищить ворожий потенціал до того, як ворог застосує його в наступі. Тому ми продовжуємо точкову роботу по глибоких тилах ворога для того, щоб йому не було чого підтягувати як ресурс", – сказала Гуменюк.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...