Ворог до чогось готується: Окупанти не використовують під час штурмів бронетехніку, - Гуменюк

Російські окупанти перенесли свою активність ближче до сходу. Про це 14 квітня заявила керівниця об'єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталія Гуменюк під час телемарафону, відео опублікував канал "Ми – Україна", передають Патріоти України.

Вона наголосила, що бронетехніку росіяни намагаються не застосовувати, а діяти в пішому порядку або використовувати легкомоторний транспорт, зокрема мотоцикли й багі. "Це означає, що техніка до чогось готується", – сказала Гуменюк.

За її словами, окупанти проводять потужні ротації, оскільки результати протидії сил оборони України їхнім штурмовим діям призводять до значних втрат.

"Ми зараз спостерігаємо, що активність вони акцентовано перенесли ближче до сходу. Навіть у нашій зоні відповідальності більше штурмової активності в напрямку Старомайорського, ближче все ж таки до Донеччини", – розповіла вона. За словами Гуменюк, минулої доби фіксували один штурм поблизу Роботиного і сім – неподалік Старомайорського.

Гуменюк додала, що українські військові знають сконцентровану кількість військової техніки окупантів, розуміють резерви, які у ворога розподілені різними ешелонами, бо вони не всю техніку тримають поблизу лінії фронту.

"Розташовані вони там уже довготривалий час і мали можливість облаштувати собі місця збереження техніки. І саме тому зараз важлива наша далекобійна робота, яка знищить ворожий потенціал до того, як ворог застосує його в наступі. Тому ми продовжуємо точкову роботу по глибоких тилах ворога для того, щоб йому не було чого підтягувати як ресурс", – сказала Гуменюк.

Через загиблих на війні в Україні найманців: Делегація зі Шрі-Ланки відвідає Росію

четвер, 16 травень 2024, 23:02

Шрі-Ланка має намір направити делегацію в Росію для розслідування долі сотень своїх громадян, які беруть участь у війні проти України. Про це повідомляє The Guardian, передають Патріоти України. У міністерстві оборони Шрі-Ланки заявили, що за допомогою...

"Не знаю, что делать, вот опять разбомбили Белгород": Росіяни у розпачі через бойові дії поблизу власних домівок (відео)

четвер, 16 травень 2024, 22:20

Зокрема, у розмові росіянин розповідає, що Бєлгород знову розбомбили. "Я понял, а у вас что там? Я не знаю, что делать, там что-то вообще, только вот опять разбомбили Белгород", — жаліється росіянин. . Також у ГУР МОУ підкреслили, що за кожен воєнний ...