"Ворог є і на Заході": Ярош попередив українців про проблеми через країни ЄС

Агресивна політика Угорщини щодо України, а також сусідніх Румунії та Словаччини підігрівається з Москви та на російські гроші.

Дмитро Ярош. Фото: Апостроф.

Крім явного ворога – Російської Федерації, яка здійснила агресію відносно України, нашу державу небезпека може підстерігати і з Заходу. Зокрема, тривожним сигналом є відверто імперіалістична політика щодо України з боку Угорщини. Таку думку висловив командувач Української добровольчої армії Дмитро Ярош, передають Патріоти України.

"Ми маємо ворога – цілу імперію (Росію. - Ред.), яка є геополітичним гравцем і яка не дасть нам розвиватися як національній незалежній державі. Потрібно розуміти, що цей ворог є. І не тільки на сході, а й на заході, як би дивно це не звучало. Адже подивіться навіть на Євросоюз: на шовіністичну політику Польщі, імперіалістичну політику Угорщини у нас на Закарпатті", - сказав Ярош.

На його думку, агресивна політика Угорщини щодо України, а також сусідніх Румунії та Словаччини, цілком можливо, підігрівається з Москви. "Це все – чисто політичні розклади, які нам заводять, часто – за ті ж російські гроші. І я, безумовно, за те, щоб угорці знали угорську мову. Але я і за те, щоб угорці, які живуть в Україні, знали українську. Ось про що йдеться. Тому що без мови, без національної пам'яті ми національну державу не збудуємо. А без національної держави у нас буде тільки умовна державність, яка буде підпорядкована або москалям, або угорцям, або полякам, або американцям", – наголосив Ярош, додавши, що вважає США головним стратегічним союзником України.

Джерело: Обозреватель

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 19 квітня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:03

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.04.24 орієнтовно склали:

Пускав ракети по Україні: Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник РФ - носій ракет Х-22

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:59

Повітряні сили ЗСУ та Головне управління розвідки МОУ знищили російський дальній стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 - носій крилатих ракет Х-22, заявив командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук у Telegram, передають Патріоти України....