Ворог хоче зупинити контрнаступ ЗСУ: РФ ввела додаткові війська на північ Харківщини, - Арестович

Радник глави Офісу президента Олексій Арестович повідомив, що Росія ввела додаткові сили на півночі Харківської області. Їхнє завдання - не пропустити українських захисників у бік Вовчанська, передають Патріоти України.

Про це він сказав в інтерв'ю російському правозахиснику Марку Фейгіну в ефірі його програми "Фейгін Live" у понеділок, 23 травня. Арестович зазначив, що саме під Вовчанськом ЗСУ могли підрізати війська РФ, що наступають на Ізюм.

"На півночі Харківської області російське командування ввело додаткові сили. Завдання – не пустити наші війська у бік Вовчанська – туди, куди вони могли б підрізати тили угруповання, що наступає під Ізюмом. Вони усвідомили цю небезпеку, за якісь п’ять днів перекинули сили і почали тиснути на північ Харківщини", – сказав він.

Арестович зазначив, що українські військові, які йшли уздовж кордону на схід, зазнали ударів, зі спробою перерізати комунікацію.

"Там є таке Рубіжне. Туди атакували, намагалися взяти, не вийшло. Але дві-три батальйонні тактичні групи, навіть одна танкова, хоробро прискакали, намагалися перемогти, загальмували, але неприємності нам створили. Таким чином, наступ на схід у нас проблематизувався", – додав радник глави ОП.

Напередодні головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що українські воїни звільнили від окупації 24 населені пункти у Харківській області. На звільнених територіях українські військові першими надають допомогу місцевим жителям.

Бо Путіну потрібне "гарматне м'ясо": Росіянам влаштують масову перевірку дітородності

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:30

Російський уряд доручив регіонам перевірити репродуктивне здоров'я росіян на тлі сталого падіння народжуваності. Про це йдеться у виданні "Медвестник", передають Патріоти України. Російське МОЗ спрямувало в суб'єкти рекомендації щодо диспансеризації чо...

Інновації, що рятують

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:55

Знов обстріл російськими терористами цивільної інфраструктури. Цього разу в Дніпрі. Треба лиш підтримувати, а не душити українські розробки, і обʼєднувати зусилля для прискорення допомоги, а не потурати політичним ревнощам. Ай-Петрі СВ — перспективний ...