"Ворог кинув на Авдіївку все, що має": Експерт розповів про три сценарії розвитку подій на фронті

Збройні сили Російської Федерації штурмують Авдіївку Донецької області малими піхотними групами та за підтримки бронетехніки. Окупанти кинули на місту все, що мають. Про це йдеться у матеріалі "РБК-Україна", передають Патріоти України.

Видання з посиланням на анонімні Telegram-канали повідомило, що президент РФ Володимир Путін наказав захопити Авдіївку до перших чисел березня, аби до виборів записати відео на його тлі та оголосили про військову перемогу. Керівник Центру військово-правових досліджень, військовий експерт Олександр Мусієнко заявив, що ворог кинув на Авдіївку все, що має.

"Ворог кинув на Авдіївку все, що має. І в цьому, до речі, відмінність від Бахмута. Коли штурмували Бахмут, російські війська застосовували групи "вагнерівців", авіацію та частково артилерію, танків і БМП майже не було. А тут вони активно лізуть із бронетехнікою. Можливо, у них проблеми зі штурмовими групами, раз вони прикриваються бронею", — вважає Мусієнко.

З його слів, окупантам важливо здобути пропагандистську перемогу для президента РФ Путіна, для цього вони змінили тактику через те, що їх знищують у великих кількостях.

Три можливі сценарії для Авдіївки

Перший:

Зі слів Мусієнка, можна спробувати перекинути підкріплення і переламати ситуацію, утримувати місто там, де ще можна закріпитися. Проте перекидання резервів означає втрату і виснаження для ЗСУ, ймовірність відступу все одно не виключається.

Другий:

Завдати контрудару з північного або південного флангу, аби зняти тиск за українське угрупування. Цей варіант пов'язаний з певними ризиками, оскільки для цього потрібна велика кількість військ, яка може раптово вдарити у швидкі терміни.

Третій:

На думку експерти, найоптимальніший варіант — поступово вийти з Авдіївки та зайняти оборонні рубежі на інших позиціях. "Який із них буде реалізований, залежить від командування", — вважає Мусієнко.

Замах на прем'єра Фіцо: У Словаччині припускають, що нападник діяв не один

неділя, 19 травень 2024, 23:16

Міністр внутрішніх справ Словаччини Матуш Шутай Ешток припускає, що нападник на прем'єр-міністра Роберта Фіцо мав спільників. Про це повідомляє Dennik N, передають Патріоти України. "Є версія, що зловмисник був у певній групі людей, які, ймовірно, жарт...

Голова МЗС Латвії пробігла півмарафон заради збору коштів на дрони для захисників України

неділя, 19 травень 2024, 21:17

Міністерка закордонних справ Латвії взяла участь у Ризькому марафоні задля збору коштів на дрони для України, та подолала дистанцію півмарафону – 21 кілометр. У суботу Байба Браже оголосила, що зареєструвалася на дистанцію 21 км, що буде першим її півм...