Ворог має зазнати нищівної поразки: У ЗСУ є два варіанти контрнаступу, - генерал Маломуж

Україна розглядає безліч варіантів контрнаступу, серед яких, ймовірно, повільне просування на півдні, або потужні удари, які призведуть до втечі окупантів. Про це розповів керівник Служби зовнішньої розвідки України у 2005-2010 роках, генерал армії Микола Маломуж, повідомляє "Обозреватель", передають Патріоти України.

За його словами, західні союзники України, передусім США, розглядають два варіанти стратегічної наступальної операції української армії. Перший – прорив на певних ділянках фронту, потужні удари по ворогові з метою його дезорієнтації та втечі. Цей варіант розрахований здебільшого на південний напрямок й передбачає захід у Крим.

"На цьому фоні українська армія звільняє вже цілі регіони та сектори – Запорізьку, Херсонську області – та захід до Криму. Це перший формат", - каже генерал армії. Другий формат - контрнаступ на сході з фланговими ударами, й тиловими, і фронтовими, що дасть можливість розбити окупантів і йти далі, як це було на Харківському напрямку.

На брухт: Українські захисники знищили ворожий танк у Вовчанську та показали ефектне відео

четвер, 16 травень 2024, 17:23

Українські захисники знищили у вовчанську ворожий танк Т-72. Результатами роботи вони поділились у мережі. "У Вовчанську прикордонники бригади "Сталевий кордон" спільно з Силами оборони минулої доби вразили ворожий танк Т-72", - йдеться в повідомленні....

Стан важкий: На прем'єра Словаччини чекає ще одна операція

четвер, 16 травень 2024, 16:30

Прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо очікує ще одна операція, проте з його ліками можуть виникнути проблеми. За даними видання, Фіцо очікує операція на стегні. Водночас видання повідомляє, що у прем'єра Словаччини була кровотеча в черевній порожнин...