Ворог мав час підготуватися: У The Washington Post назвали головну перешкоду для контрнаступу ЗСУ

Україна тривалий час готувалася до початку контрнаступальної операції. Це дало час підготуватися й ворогу - російські окупанти встигли щільно замінувати територію. Саме мінні поля стали найбільшою перешкодою для українського контрнаступу. Про це пише The Washington Post, передають Патріоти України.

При цьому нашим Силам оборони бракує спеціального обладнання для розмінування територій, тож цей процес сильно затягується. Відповідно, просування ЗСУ теж уповільнюється.

"Території глибиною від 3 до 10 миль (від 5 до 16 км – Ред.) перед основними опорними пунктами росіян були щільно заміновані протитанковими і протипіхотними мінами і розтяжками. Ці оборонні споруди успішно стримують український наступ", – кажуть українські захисники.

Через це ЗСУ довелося змінити стратегію. Замість того, аби намагатися прорватися через мінні поля за допомогою бойових машин піхоти та бойових танків, які західні союзники надали для допомоги Україні в контрнаступі, підрозділи просуваються вперед пішки і повільно.

Високопоставлений український чиновник заявив, що Україна отримала лише 15% від всього саперного та інженерного обладнання, яке просила у партнерів. Частина необхідних засобів прибула лише минулого тижня.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний зазначив, що для розмінування Україна використовує передані США системи M58 Mine Clearing Line Charge (MICLIC). Проте "вони також знищуються, їх потрібно багато". Залужний та міністр оборони Олексій Резніков поінформували західних партнерів про те, що Україні потрібно більше систем для розмінування. Йдеться, зокрема, про торпедні вибухові заряди "Бангалор".

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...