Ворог мав частковий успіх на Запорізькому напрямку, на Дніпровському плацдармі окупанти при спробі наступу зазнали втрат та відступили, - Генштаб

Ворог мав частковий успіх на Запорізькому напрямку, на півдні окупанти зазнають втрат, - Генштаб

Окупанти мали частковий успіх під час штурму в напрямку Солодке - Новомихайлівка в Запорізькій області, там тривають бої, передають Патріоти України.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без істотних змін. Фіксується проведення тренування зі зв'язку генерального штабу Збройних сил Республіки Білорусь. Зберігається загроза нанесення противником ракетних і авіаційних ударів з території цієї країни.

На Сіверському напрямку противник продовжує утримувати підрозділи Збройних сил Російської Федерації в прикордонних районах Брянської та Курської областей з метою сковування дій підрозділів Сил оборони. Ворог обстріляв з артилерії райони Кам'янської Слободи Чернігівської області та Ходино Сумської області.

На Харківському напрямку противник залучив ствольну і реактивну артилерію для вогневого впливу недалеко від Костянтинівки, Ртищівки, Соснівки, Тишків.

На Слов'янському напрямку справляв вогняну поразку біля Грушувахи та Вірнопілля. Підрозділи противника вживають заходів щодо поліпшення логістичного забезпечення в зазначеному напрямку.

На Краматорському напрямку ворог продовжував обстріли з артилерії різних типів поблизу Краматорська, спірного та Івано-Дар'ївки. Веде наступ у напрямку Лисичанський нафтопереробний завод - Івано-Дар'ївка, бойові дії тривають.

На Бахмутському напрямку противник обстрілював з танків, ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Бахмут, Бахмутське, Соледар, Шуми, Білогорівка, Костянтинівка, Яковлівка та Зайцеве.
Підрозділи противника вели наступальні та штурмові дії за напрямками Володимирівка - Бахмутське та Стряпівка - Соледар. Тут українські воїни зупинили і відкинули окупантів. На напрямках Покровське - Бахмутське та Горлівка - Залізне бойові дії тривають.

На Авдіївському напрямку ворог обстрілював зі ствольної артилерії райони Красногорівки, Спартака і Невельського. Веде наступ у напрямку Старомихайлівка-Невельське, бойові дії тривають.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках зафіксовані обстріли з танків, ствольної і реактивної артилерії в районах населених пунктів Новосілка, Вугледар, Велика Новосілка, Новомихайлівка, Новопіль, Павлівка, Новоандріївка, Привільне і Времівка.

Окупанти ведуть наступальні та штурмові дії в напрямку Солодке - Новомихайлівка, мають частковий успіх, бойові дії тривають.

На Південнобузькому напрямку противник, крім обстрілів з танків і артилерії вздовж лінії бойового зіткнення, залучив армійську і штурмову авіацію поблизу Білої Криниці, Андріївки та Лозового.

Спроба покращити тактичне становище штурмовими діями за напрямком Зелений Гай - Новогригорівка завершилася для ворога значними втратами та відступом.

У готовності до застосування високоточної зброї знаходяться два носії крилатих ракет морського базування "Калібр".

"Тактика повітряних боїв часів Першої світової": У Forbes оцінили стрілянину з Як-52 по російських дронах в Одесі

вівторок, 30 квітень 2024, 2:35

Легкомоторні літаки зі стрілками є "очевидним вибором" для боротьби з повільними безпілотниками в умовах, коли потрібно заощаджувати гроші й ракети. Проте ефективність залежатиме від майстерності екіпажу, пише 28 квітня Forbes, передають Патріоти Украї...

Рейтинги не суттєво: "Якщо не буде телемарафону, то виникне медіахаос", - радник Єрмака Лещенко вимагає СБУ розібратись з критиками медіапроекту ОП

вівторок, 30 квітень 2024, 0:52

Скандальний діяч запевняє, що всі хто критикує інформаційну політику його з Єрмаком медійного дітища - або запроданці, або корисні ідіоти Кремля. Радник глави Офісу Президента Сергій Лещенко, екс-нардеп та ситуативний залізничник запевняє, що без телем...