Ворог може вдарити з будь-якої точки: Арестович пояснив, чому "Залізний купол" не підходить Україні

Радник голови Офісу Президента Олексій Арестович розповів, що Україні не підходить система "Залізний купол". Нашій країні потрібні сучасні системи протиповітряної оборони, які будуть спрацюють значно краще. Про це він розповів в ефірі "24 каналу", передають Патріоти України.

Арестович пояснив, що система "Залізний купол" добре працює, проте лише за конкретних обставин. В наших умовах вона не зовсім нам потрібна, вважає радник голови ОП. "Залізний купол" – це дуже специфічна система озброєння. Вона добре працює виключно в ізраїльських умовах", - зауважив Арестович.

Як розповів політик, Росія фактично оточила Україну, мова йде про тисячі кілометрів, якщо брати до розрахунків й території нашої країни, що межує з Білоруссю. Ворог може вдарити з будь-якої точки, тому військовим Збройних Сил України потрібні більш сучасні системи протиповітряної оборони.

Окрім цього, зауважив Арестович, система "Залізний купол" дуже багато коштує. За ці гроші можна закупити універсальну зброю, яка ефективніше допоможе нашим захисникам відбивати ворожі атаки. Навіть якби "Залізний купол" і підходив для України, то Ізраїль не продав би нам таку систему, вважає радник голови ОП.

Готовий на 95%: У Раді розповіли, що буде із новим законопроєктом про мобілізацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:44

Законопроєкт про мобілізацію станом на четвер, 28 березня, готовий на 95%. Комітет Верховної Ради України з національної безпеки, оборони та розвідки закінчив розгляд 4051 з 4266 правок до документа. Але це не означає, що він готовий до голосування. Пр...

"У військових є один обов’язок": Сирський вперше прокоментував відставку Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:30

Коментуючи своє призначення на посаду головнокомандувача Збройних сил замість Валерія Залужного, генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що президент Володимир Зеленський, очевидно, мав для того "вагомі причини", а обов'язок військових - виконув...