Ворог може здійснити спробу прориву: Аналітики назвали ще одну гарячу точку на Харківщині

Днями російська диверсійно-розвідувальна група здійснила штурм кордону на Золочівському напрямку, що на північному заході від міста Харків. Втім, окупаційні війська не почали наступальних дій у цьому районі Про це йдеться у свіжому звіті Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти України.

Американські аналітики з посиланням на Генштаб України повідомляє, що ЗСУ відбили штурм росіян поблизу села Сотницький Козачок, що на північному заході від Золочева. Крім того, зауважують в ISW, речник ДПСУ Андрій Демченко заявив, що російська ДРГ перейшла на територію України поблизу прикордонного населеного пункту.

Тим часом один російський мілблогер стверджував, мовляв, окупанти досліджують українську оборону в цьому районі, а напад, ймовірно, є частиною російських зусиль створити оперативну неоднозначність уздовж міжнародної прикордонної зони на північному сході України.

Зауважимо, що президент Володимир Зеленський 26 травня заявив, що російські війська готуються до нових наступальних дій і зосереджують угруповання невстановленого розміру біля кордону з Україною за 90 кілометрів на північний захід від міста Харків. Це може дозволити російським військам розпочати наступальні дії на південь у районі Золочева або на захід у Сумську область.

"Ця оперативна неоднозначність є частиною зусиль Росії щодо подальшого фіксування та перетягування українських сил уздовж більш широкого фронту на півночі Харківської області", - наголосили в ISW.

Заміна Байдена може призвести до розколу демократів: Ексречниця Білого дому виступила із заявою

понеділок, 1 липень 2024, 10:55

Колишня прессекретарка Білого дому США Джен Псакі вважає, що заміна Джо Байдена як кандидата в президенти на Національному з'їзді Демократичної партії може мати великі ризики і поглибити розкол всередині партії. Про це вона заявила 30 червня у своїй пр...

ЗСУ оточили окупантів у Вовчанську: В ISW пояснили, що відбувається

понеділок, 1 липень 2024, 9:59

Оточення Агрегатного заводу українськими бійцями може мати тактичне значення. Проте кількість заблокованих окупантів невідома, зауважили аналітики ISW, передають Патріоти України. Збройні сили України оточили російських окупантів біля Вовчанського Агре...