"Ворог намагається вийти на нові рубежі": Військовий експерт розповів, де ситуація найскладніша

На тлі повномасштабного військового вторгнення Росії на територію незалежної України окупаційні війська РФ не полишають спроб рухатися в бік Миколаєва і виходити на рубежі Дніпропетровської області. Про це в інтерв'ю заявив керівник Центру військово-політичних досліджень Олександр Мусієнко, передають Патріоти України.

Говорячи про ситуацію на Донбасі, експерт зазначив, що окупанти не мають особливих поспіхів на цьому напрямку, проте не полишають спроб взяти сили ЗСУ в кільце. "Наступ поступово починався ще наприкінці минулого тижня, коли ми бачили інтенсивний обстріл українських позицій. Особливо, в районі Попасної та Рубіжного, Сєвєродонецька. І зараз ми бачимо, що російські війська намагаються прориватися в тому напрямку. Але там у них особливого успіху поки немає", - зазначив експерт.

За словами Мусієнка, складна ситуація в районі Ізюму та Маріуполя. "Так само намагаються рухатися по лінії Ізюм - у бік Слов'янська, Святогірська і виходити на те, щоб з лінії Рубіжного і Слов'янська-Краматорська з'єднатися в одне кільце. Таким чином, намагатися взяти в оточення наше угруповання військ. По лінії Маріуполя, очевидно, ситуація складна. Там героїчно чинять опір і тримаються наші захисники", - зазначив експерт.

Експерт також зазначив, що ще один складний напрямок - південь, де в районі Гуляйполя і Пологів російські війська також намагаються прориватися в бік сходу для того, щоб з'єднатися з угрупованням в районі Мар'їнки.

Джерело: УНІАН

Окупанти вбили бабусю та її 12-річну онуку на Донеччині (фото)

четвер, 2 травень 2024, 23:30

Російська армія завдала удару по селищу Мемрик Покровського району на Донеччині. Попередньо, окупанти атакували населений пункт з РСЗВ "Град". Тілесні ушкодження, несумісні з життям, зазнали 65-річна бабуся та її онука 12 років. Про це повідомили в Дон...

Болгарія викликала посла Хорватії через слова президента Мілановича, який назвав її "дном"

четвер, 2 травень 2024, 21:51

Проросійський президент Хорватії Зоран Міланович спровокував дипломатичний скандал своїми словами про те, що Болгарія – найбільш неуспішна країна ЄС у користуванні європейськими коштами і "рятує" від такого звання Хорватію. Про це повідомляє Vecernji L...