Ворог не пройде! Аеророзвідка показала роботу своїх "пташок", які допомагають чинити смерть окупантам (відео)

Аеророзвідка показала ТСН роботу своїх "пташок", які допомагають чинити смерть окупантам. Знайти ворога, повідомити координати, скоригувати вогонь, підтвердити знищення - така щоденна робота українських повітряних розвідників, передають Патріоти України.

Своїми "пташками" бійці прочісують кожен кілометр фронту, а також тили ворога, аби бачити його розташування та переміщення. Росіяни добре знають, як влучно працює наша артилерія в зв’язці з безпілотником у небі, тому не шкодують снарядів проти операторів дронів.

Одна з груп працюють з "Лелеками"- українськими безпілотними комплексами. Їх складають на місце немов конструктор і ще на землі перевіряють кожен механізм. Окрім погоди єдина річ, яка може перешкодити роботі, інформація, що окупант насторожі.

"Виставляється на комп'ютері, який маршрут, де він, що буде перевіряти і слідкувати за показаннями. Заглушать, не заглушать, потрібно чітко вчасно повернення зробити, тому що засоби радіоелектронної боротьби їхні працюють", - каже аеророзвідник "Фелікс".

Інші бійці розвідки мають апарат іноземний, називають його "Матрац". Об’єктив дрону працює небесним прицілом для артилерії. В режимі реального часу розвідники інформують артилеристів, куди треба цілити. "Дуже багато вони наставили на полях гаубиць, ну ми кожен день по 2 по 3 гаубиці знищували і їхні підрозділи також", - каже аеророзвідник "Рибак".

Та кожен такий виліт - це смертельна небезпека для всієї команди аеророзвідників. Щойно "пташка" підіймається в небо і вона, і оператори одразу стають дуже бажаною ціллю для росіян. "У них є аероскоп, аероскоп ваявляє точку злету, де знаходиться дрон і відповідно вони вираховують координати і наводять туди артилерію", - розповідають бійці.

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...

"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 21:44

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України. "Якщо ви не бачите себе ук...