Ворог не припиняє терору: Братчук сказав, куди мали влучити ракети, збиті над Одесою вночі

Метою нічної атаки росіян по Одесі, ймовірно, була спроба знищити портову інфраструктуру, щоб зробити неможливим експорт українського зерна. Таку думку висловив спікер української добровольчої армії "Південь" Сергій Братчук, передають Патріоти України.

"Увага ворога, як держави-терориста, вона привернута, як кажуть військові, в першу чергу до цивільних об'єктів, об'єктів інфраструктури. Не виключаємо також, що ворог намагався атакувати портову інфраструктуру, тому що ми бачимо, що всі зусилля Кремля [спрямовані] на те, щоб змусити світ працювати, принаймні щодо зернової ініціативи, на умовах Росії, виконати ультиматум Кремля", – вважає спікер.

У цьому контексті Братчук нагадав, що напередодні росіяни влаштували провокацію щодо турецького суховантажного судна. На його думку, цим Росія намагалася показати, що іноземним суднам не варто заходити в Чорне море, бо вони будуть атаковані росіянами.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...