Ворог не відмовляється від планів: У Збройних силах розповіли про загрозу ракетних ударів з моря

Станом на ранок неділі, 19 березня, російські війська вивела у Чорне море дев'ять кораблів. Зокрема, в акваторії є два надводні ракетоносії. Загальний залп складає 16 "Калібрів". Про це повідомила керівниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк, передають Патріоти України.

За її словами, окупанти тримають у Чорному морі тримають судна у безпечному для себе районі, "вираховуючи понад 100 морських мін, щоб не бути ураженими нашою зброєю".

"Спостерігається згортання операції пошукової, де відбувся повітряний інцидент, вони там дещо вишукували. Погода і глибини не сприяють продовженню цих робіт", - зазначила Гуменюк.

Представния ЗСУ наголошує, що присутність ракетоносіїв в морі може свідчити про загрозу точкових ракетних ударів. Армія РФ намагається знайти тактику, адже масовані ракетні удари не дають тих результатів, на яких чекає Москва. Гуменюк наглошує: як правило, окупанти активізують ракетні атаки, коли не мають успіху на землі.

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 19 квітня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:03

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.04.24 орієнтовно склали:

Пускав ракети по Україні: Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник РФ - носій ракет Х-22

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:59

Повітряні сили ЗСУ та Головне управління розвідки МОУ знищили російський дальній стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 - носій крилатих ракет Х-22, заявив командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук у Telegram, передають Патріоти України....