Ворог не втече! ЗСУ вперше показали бойове застосування Міг-29 з американськими ракетами HARM (відео)

Повітряні сили ЗСУ вперше показали застосування американських протирадіолокаційних ракет AGM-88 HARM, які були встановлено на Міг-29, передають Патріоти України.

Як повідомляється, відповідний ролик зняв і змонтував український пілот, який присвятив його своєму побратиму Євгену Лисенку, який героїчно загинув у повітряному бою з російськими окупантами 9 березня,. Пуск HARM можна помітити на 32 секунді відео.

Завдяки цим ракетам пілоти ЗСУ успішно справляються з російськими системами протиповітряної оборони, що визнають навіть у РФ. При цьому HARM не призначені для Міг-29, проте українські фахівці провели модернізацію, щоб адаптувати їх під радянські винищувачі, здивувавши американських військових своєю винахідливістю. Про передачу даних ракет ЗСУ стало відомо 9 серпня. Вони також входять до пакету військової допомоги на $775 млн, про який США оголосили 19 серпня.

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...