Ворог не зупиниться: У розвідці Британії назвали ймовірні подальші кроки росіян після захоплення Вугледару

Розвідка Великої Британії заявила, що захоплення Вугледара може стати потенційним плацдармом для подальшого російського наступу на захід у напрямку Богоявленки та Великої Новосілки. Про це повідомляє міністерство оборони Великої Британії, передають Патріоти України.

Згідно з повідомленням, 1 жовтня 2024 року Росія оголосила про встановлення контролю над Вугледаром, стратегічно важливим містом на півдні Донецької області, що розташоване на перетині Запорізького та Донецького фронтів.

У розвідці підкреслили, що захоплення стало результатом інтенсивної операції, розпочатої у вересні та завершеної майже повним оточенням міста, що змусило українські війська відступити.

"Росія робила спорадичні спроби захопити Вугледар протягом останні два роки, зазнаючи при цьому значних втрат. Місто розташоване на височині, що робить його більш захищеною позицією для українських сил", - йдеться у повідомленні.

За оцінкою розвідки Великої Британії, ймовірно, що російські війська спробують продовжити просування за межі Вугледара протягом найближчих тижнів. "На заході однією з ймовірних цілей є селище Велика Новосілка, що в Запорізькій області на трасі Т0509. За 8 км на північ розташоване місто Богоявленка", - зазначили у відомстві.

"Саме тому треба зробити так...": Російський опозиціонер назвав єдиний шлях припинення війни

вівторок, 8 жовтень 2024, 0:00

Російський опозиціонер Ілля Пономарьов вважає, що без знищення режиму у Москві неможливо припинити російсько-українську війну. Таку думку він висловив в етері Еспресо, передають Патріоти України. "Через це зараз відбувається і широкомасштабне вторгненн...

"Старі звички вмирають насилу": З якою проблемою стикаються українські пілоти F-16,

понеділок, 7 жовтень 2024, 23:50

Пілотам українських F-16 довелося за дуже короткий період часу кардинально змінити манеру пілотування, щоб боротися з Росією, і це величезний виклик для пілотів, пише Business Insider за результатами спілкування з Майклом Бонертом - експертом з повітря...