Ворог нищить все на своєму шляху: Окупанти застосовують термобаричну зброю та випалюють нею цілі села (відео)

У війні проти України російські окупаційні війська застосовують термобаричну зброю та заборонені фосфорні боєприпаси. Ними загарбники випалюють цілі села. Про це йдеться в сюжеті "Для Гааги" програми "Форпост UA". Відповідне відео було опубліковане на сторінці програми у Facebook, передають Патріоти України.

"Вони (війська РФ – Ред.) порушують всі домовленості. Вони стабільно кидають фосфорні бомби, вони випалюють просто. Вони кидають реактивні системи залпового вогню "Буратіно", якими випалюють хати, промисловість, все", – сказав військовослужбовець Збройних сил України.

Ворог робить усе, щоб знищити в Україні врожай зернових та викликати цим гуманітарну катастрофу. Український воїн розповів, що поля із майже достиглими зерновими після ударів противника стоять у вогні та диму. А після ударів фосфорними снарядами по населених пунктах від будинків залишаються руїни, в яких палає навіть цегла.

Зазначимо, що термобарична зброя має надзвичайно руйнівну силу. Вона завдає значно більших збитків, ніж звичайні ракетні удари.

Попався: СБУ затримала помічника Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму

четвер, 18 квітень 2024, 15:50

Служба безпеки затримала поплічника народного депутата Нестора Шуфрича, якого підозрюють у фінансуванні Росгвардії, передають Патріоти України. Дослівно: "Служба безпеки зібрала доказову базу на ще одного фігуранта у справі народного депутата Нестора Ш...

Але чи вистачить політичної волі? Законопроект Конгресу дозволяє Байдену конфісковувати російські активи, – посол

четвер, 18 квітень 2024, 15:39

Запропонований у Палаті представників Конгресу США 21st Century Peace through Strength Act ("Акт про мир у XXI столітті через силу") передбачає конфіскацію російських активів на користь України та розширення санкцій проти Москви. Про це заявила посол У...