Італія передає Україні скорострільні гаубиці FH70: В чому їхня особливість

Уряд Італії готує новий (вже 3-ий за рахунком) потужний пакет військової допомоги для України. Очікується, що про нього оголосять 19 травня. Повний список засекречений, проте достовірно відомо, що туди точно увійдуть гаубиці FH70, міномети, ПЗРК Stinger, кулемети, броньовані позашляховики Lince, а також боєприпаси, передають Патріоти України.

155-міліметрова FH70 являє собою артилерійську систему, котра почала надходити на озброєння НАТО 1978 року. За рядом характеристик дещо поступається більш сучасній американсько-британській M777, котра вже з'явилась на озброєнні ЗСУ. Втім не поступається найбільш масовій з відносно нових гаубиць РФ, 152-меліметровій 2А65, розробки 1987 року.

Завдяки автоматизованому завантаженню снарядів досвідчений екіпаж може з FH70 робити постріли через кожні 10 секунд, а перші три снаряди випускаються лише протягом 15 секунд.

FH70 б'є 43-кілограмовими осколково-фугасними снарядами L15A1. Максимальна дальність польоту – 24-30 км в залежності від снарядів.

Зокрема, система знаходиться на озброєнні армій Німеччини, Італії, Великобританії, Японії, Естонії, Норвегії, Нідерландів і ряду інших країн.

Інша, не менш багатообіцяльна техніка – обіцяні броньовані позашляховики Lince, здатні протистояти мінам. Окупанти теж мають такі у своєму оснащенні, проте більша частина з них діставалася в результаті силам ЗСУ.

На Кавказі та на Уралі: Українська розвідка повідомила про знищення двох тепловозів у Росії

понеділок, 29 квітень 2024, 5:00

З огляду на те, що до 90% логістики окупантів зав'язано на залізницю, "тепловозний терор" болісно відбивається на постачаннях військ, що воюють проти України. У російських містах Оренбург і Владикавказ у неділю і п’ятницю було знищено два тепловози, по...

"Відстежуємо та б'ємо": Сирський опублікував кадри авіаударів по місцях зосередження військових РФ (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 0:55

Українські військові завдали ударів по місцях зосередження російських солдатів у Донецькій та Запорізькій областях. Про враження цілей у двох регіонах у неділю, 28 квітня, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. "Відстежуємо та б'ємо. Сього...