Ворог отримає потужну відсіч: ЗСУ створили стійкий плацдарм на Херсонському напрямку

Збройні сили України в ході контрнаступу в Херсонській області створили стійкий плацдарм на лівому березі річки Інгулець. Українські захисники підійшли до Херсону на відстань 15 км. Про останні успіхи українських захисників розповів радник глави Офісу президента Олексій Арестович в ефірі Фейгін LIVE. Він зазначив, що довжина цього плацдарму від 50 до 80 км, передають Патріоти України.

Арестович пояснив, що українські війська організували переправу через Інгулець, не втративши жодного зі своїх маленьких плацдармів, створених до цього."Наші проводять дії, які дозволяють, якщо не злитися цим плацдармам, то налагодити взаємодію між собою та піддавлювати. Найближча точка – це близько 15 км від Херсона. Але треба розуміти, що це не "за годину пробіжать", це складно", – розповів радник глави ОП.

Арестович зазначив, що створення такого плацдарму демонструє здатність українських військ просуватися в умовах, коли ворог має локальну перевагу. Крім того, ЗСУ підрізають російські вйська із заходу на Ізюмському напрямку та просуваються у бік міста. За словами Арестовича, тиждень спроб окупантів наступати із зайнятих районів провалився.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...