"Ворог пішов на дуже цікавий крок": Росіяни готували "пастку" для ЗСУ в Херсоні, але їх викрили, - експерт

Російські війська не збираються здавати Херсон, але "жест доброї волі" найближчими тижнями може статися, передають Патріоти України.

Як розповів військовий експерт, колишній заступник голови СБУ Віктор Ягун у новому випуску "Аргумент", Росія спеціально запустила ІПСО про нібито намір покинути Херсон, але втрата захопленого після 24 лютого регіону, в першу чергу, буде іміджевою втратою для Путіна.

За словами Ягуна, з Херсона окупанти намагалися зробити "пастку", щоб відволікти ЗСУ міськими боями і вторгнутися в тил українських військових.

"Ворог пішов на дуже цікавий крок: він спробував спровокувати українські війська на контрнаступ непідготовлений, почавши інформаційну кампанію: "все пропало", "все кидаємо", "евакуація"... Реально ж окупаційна адміністрація у Скадовську. У Херсоні нікого з колаборантів точно не залишилося, але з Херсона спробували зробити "пастку", де сконцентрували останні підрозділи, які могли зібрати на фронті... Величезна кількість цих військ реально мають цивільний одяг, тобто все зроблено для того, щоб втягнути в міські бої українські війська і спробувати вийти в тил до наших ЗСУ і організувати "територіально-партизанські ігри", - прокоментував експерт.

Українці ж це дуже швидко викрили, зазначив Янгун: "І зараз у них (росіян - УНІАН) інша тактика: будують фортифікаційні споруди. Тобто, вони не збираються здавати Херсон".

Разом з тим просування українських сил триває, хоч і не такими швидкими темпами. Як зазначив Ягун, у цього просування є свої плюси: по-перше, скорочується фронт, а по-друге - ЗСУ більше контролюють переходи через Дніпро.

Ягун вважає, що ніяких штурмів міста не буде, а буде гра на витіснення. "Якщо трапиться провал цього фронту, вони просто не зможуть евакуювати техніку, а особовий склад вони можуть кинути. Це буде гра на витіснення, ніхто нікого штурмувати в лоб не буде", - сказав він. Експерт підсумував, що не виключає "жест доброї волі" росіян найближчими тижнями.


Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...