"Ворог почав масово використовувати бронетехніку": Згурець оцінив ситуацію на фронті

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець зазначив, що зменшення кількості бойових зіткнень може свідчити про певне виснаження противника, тому можна очікувати хвилі ротацій та перегрупування у російському війську. Про це він розповів в етері "Еспресо",

"Якщо ми зважимо на зведення Генштабу ЗСУ, то як і раніше два напрямки залишаються найгарячішими – Новопавлівський та на захід від Авдіївки. Загалом там приблизно відбувається в межах 30 бойових зіткнень. Цікаво, якщо порівнювати з кількістю бойових зіткнень у пікові періоди, а буквально 2-3 тижні тому їх відбувалася майже до 100, то зараз ми говоримо лише про 53 зіткнення. Тобто фактично складається таке враження, що інтенсивність бойових дій трошки зменшилася, що може свідчити про виснаження противника", - прокоментував військовий експерт.

За його словами, у бойових діях 30 березня, коли російські війська намагалися атакувати на захід від Авдіївки, використовуючи 36 танків та 12 БМП, то третина танків і всі БМП були знищені, а це свідчить, що ми маємо достатньо потужні спроможності знищувати противника. Але ворог почав масово використовувати бронетехніку і переходити на формат батальйонних штурмів, чого вже давно не відбувалося.

"Бачимо, що на напрямку західніше від Авдіївки загарбник робить спроби протискатися, однак результат цілком прогнозований. З точки зору оборони Новопавлівський напрямок, рух ворога на Часів Яр та на захід від Авдіївки залишаються найбільш складними. Але повторюся, є враження, що у противника відчувається виснаження. Напевно зараз можна очікувати певної хвилі ротації та перегрупування у російському війську, аби й далі продовжувати дії на захід від Авдіївки та спроби пробитися до міста Часів Яр", - зауважив Сергій Згурець.

Підтверджено: Президент Ірану таки загинув в авіатрощі, разом з ним і людина, що підписувала контракт на поставку Росії "шахедів" (фотофакти)

понеділок, 20 травень 2024, 7:49

Президент Ірану Ібрагім Раїсі загинув внаслідок аварії гелікоптера. Всі пасажири борту загинули. . На борту перебував і очільник МЗС Ірану. . "Тепер у пеклі підписуватимуть контракти на поставку Шахедів", - іронізує Оперативний ЗСУ.

Поцілили прямісінько всередину будівлі: Захисники України знищили одразу дев’ять окупантів (відео)

понеділок, 20 травень 2024, 7:23

Аеророзвідники і пілоти FPV-дронів Волинської бригади атакували загарбників та ліквідували одразу дев’ять російських військових. Про це йдеться на сторінці 100-ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ ЗСУ. "Відразу дев’ять орків – аеророзвідни...