Ворог посилюється: Росія почала використовувати потужну фугасну авіабомбу FAB-1500, яка сама наводиться на ціль, - CNN

Авіабомба FAB-1500, яку Росія почала активно використовувати на фронті, важить 1,5-тонни, а майже половина її складається з фугасів. Вона наводиться на ціль за допомогою системи наведення та висувних крил. Про це повідомляє CNN, передають Патріоти України.

Зазначається, що бомба FAB-1500, фактично 1,5-тонна зброя, майже половина якої складається з фугасів. Її скидають винищувачі з відстані приблизно 60-70 км, поза зоною дії багатьох українських ППО, пише видання. FAB-1500 є ще одним прикладом того, як Росія веде свою війну в Україні, завдаючи величезних руйнувань, перш ніж спробувати захопити територію.

FAB-1500 наводиться на ціль за допомогою системи наведення та висувних крил, які дозволяють йому ковзати до цілі. Джозеф Тревітік, який писав про розробку бомби для TheWarZone, каже, що вони "пропонують новий і набагато більш руйнівний варіант удару з дистанції для багатьох російських тактичних реактивних літаків, який також допомагає пілотам триматися далі від оборони противника".

Солдат 46 окремої аеромобільної бригади сказав CNN у Красногорівці на Донеччині: "Раніше нас обстрілювали лише з артилерії. Тепер орки взялися за місто більш агресивно і почали використовувати засоби ВПС, зокрема FAB-1500".

За його словами, ці бомби завдають значних руйнувань і, "якщо виживеш, то гарантовано буде контузія". Він додав, що це чинить великий тиск на моральний стан солдатів.

Речник ВПС України Юрій Ігнат сказав CNN, що напередодні та під час бою за Авдіївку за кілька днів було випущено сотні авіабомб, зокрема тільки на Авдіївському напрямку за 48 годин їх використано 250 штук. FAB-1500 є найпотужнішою в сімействі "тупих бомб" радянської епохи, які зараз перетворюються на заводі під Москвою в дешеву, але потужну версію ракети, пише CNN.

Зеленський разом з дружиною відвідав Охматдит. Медзаклад продовжує рятувати дітей

субота, 27 липень 2024, 19:30

Президент Володимир Зеленський разом із першою леді Оленою Зеленською в День медичного працівника відвідали лікарню Охматдит у Києві, яка зазнала російської атаки 8 липня. Про це глава держави повідомив у Telegram в суботу, 27 липня, передають Патріоти...

Посол України розповіла, коли американські F-16 передаватимуть ЗСУ

субота, 27 липень 2024, 18:45

Українські військові мають можливість використовувати винищувачі F-16 на полі бою вже до кінця 2024 року. Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. «2024 рік – це рік, в якому ця спроможніс...