"Ворог продовжує штурмувати наші позиції": У ЗСУ розповіли, що відбувається на плацдармі в Кринках

Ситуація на півдні України залишається досить складною через постійні штурми російськими загарбниками позицій сил оборони. Про це в ефірі телемарафону розповіла керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк, передають Патріоти України.

Вона заявила, що ворог сконцентрований на завданні вибити українських військових з плацдармів на лівому березі Дніпра. "Ворог продовжує штурмувати наші позиції, намагається вибити наші підрозділи з лівобережного плацдарму, тисне на напрямку Роботиного, продовжує свої натиски на Старомайорському напрямку, але при цьому не використовує бронетехніку", - заявила Гуменюк.

Вона зазначила, що на Запорізькому сегменті фронту ворог застосовує авіацію, а на Херсонському напрямку, на лівобережному плацдармі, в основному акцент робить на застосуванні артилерії, мінометів і дрони.

Гуменюк розповіла, що ситуація за штурмами залишається сталою. Протягом останніх днів окупанти тиснуть у традиційний спосіб, оскільки тактика великою кількістю малих груп не виправдала себе. Вона заявила, що ситуація на лівобережжі залишається без суттєвих змін з вересня 2023 року.

"Змін позицій фактично не відбувалось, тому що зіткнення відбуваються в такій місцевості, де неможливо зафіксувати однозначно. Тобто, ми маємо конкретні позиції, далі працюємо над розширенням плацдарму, але ворог продовжує тиснути, намагаючись вибити нас з тих позицій, тому що розуміє, що саме вони дозволяють нам далі розвідувати та вивчати потенціал нашого просування. Проте, в результаті цих штурмів ворог має втрати й зараз зосереджений на формуванні нових штурмових підрозділів. Тому відбувається ось такий «день бабака» у них фактично щодня: вихід на штурми, втрати, формування нових підрозділів — і знову по колу", - зазначила речниця.

Крім того, Гуменюк заявила, що ворог не може досягнути поставлених цілей на Одещині через ефективну роботу сил ППО. Разом з тим росіяни продовжують вести розвідувальну роботу дронами, аби коригувати удари.

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...

Москва в паніці надзвонювала в Вашингтон: Пентагон відмовив Україну від секретної спецоперацію на території Росії, — NYT

субота, 27 липень 2024, 13:01

ЗСУ нібито збиралися провести операцію в глибокому тилу ворога. З цього приводу міністр оборони РФ телефонував главі Пентагону, що, як зазначають американські журналісти, досить незвично. На початку липня міністр оборони США Ллойд Остін отримав проханн...