Ворог продовжує терор: У Миколаєві пролунало близько 10 вибухів, ракети РФ влучили у підприємства (фото)

У Миколаєві вночі 17 липня під час оголошеної повітряної тривоги прогриміла серія вибухів. На місці прильотів - двох промислових підприємствах - виникли пожежі. Попередньо, обійшлося без жертв і постраждалих. Про це повідоми мер міста Олександр Сєнкевич у своєму Telegram-каналі, передають Патріоти України.

Він зазначив, що після 03:00 там пролунало близько десяти потужних вибухів (щоб переглянути фото, доскрольте новину до кінця). "Попередньо, є займання. Повітряна тривога триває! Прошу всіх не ігнорувати правила безпеки! Більше інформації повідомлю згодом!" – написав чиновник.

О 03:54 повітряну тривогу в Миколаєві відмінили, проте о 04:14 оголосили знову. В Telegram-каналі "Новини Миколаєва" зазначили, що місцеві жителі повідомили щонайменше про три пожежі, одна з яких була сильною. "Внаслідок одного з прильотів сильна пожежа. Дим простилається над багатоповерхівками, закривайте вікна", – закликали очевидці.

У мережі стверджували, що російські війська запускали по місту ракети з тимчасово окупованих населених пунктів Херсонщини. Дані про масований ракетний обстріл з боку РФ підтвердив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім у Telegram.

"Орієнтовно о 03:05. Попередньо відомо про влучання та пожежі на двох промислових підприємствах. Детальна інформація уточнюється", – написав він.

Керівниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону заявила, що війська РФ вдарили по Миколаєву, ймовірно, із систем С-300. На місцях прильотів тривають рятувальні роботи.

"Дійсно, дуже масована атака і, найімовірніше, знову використовуються С-300, тобто і потужна, і розривна, і зі збільшеною руйнівною дією зброя – та, яка максимально шкодить... Є руйнування, були пожежі, які вже локалізовано", – зазначила вона. Також додала, що влучання були в промислову інфраструктуру і по багатьох районах міста. Серед цивільного населення жертв немає, але дані уточнюють.

"Вчора було збиття. Це розвідка": У ЗСУ прокоментували застосування РФ дронів невстановленого типу під час атаки

неділя, 28 квітень 2024, 9:44

Під час атаки по Україні російські війська використали БПЛА невстановленого типу. Ймовірно, що це розвідувальні дрони. Про це повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на коментар начальника Обʼєднаного координаційного прес-центру Сил оборони Півдня Україн...

Enfant terrible Європи: Орбан вимагає, щоб призначені Євросоюзом Україні гроші віддали Угорщині

неділя, 28 квітень 2024, 9:05

Економіка Угорщини потерпає від корупційної та авторитарної влади. Однак рятувати її мають, на думку тих, хто розвів цей бардак, має ЄС. Ппоросійський прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявляє, що гроші ЄС, які надають Україні, насправді мають дава...