"Ворог рветься...": У ЗСУ пояснили, чому для РФ важливий Курахівський напрямок

Курахівський напрямок є надважливим для російських окупантів, бо він веде до двох великих міст Донецької області. Про це в ефірі телемарафону сказав представник прес-служби 79-ї Окремої десантно-штурмової Таврійської бригади Орест Дрималовський, передають Патріоти України.

Він зазначає, що ворог активно застосовує бронетехніку на Курахівському напрямку, на відміну від багатьох інших напрямків, де в основному відбуваються піхотні штурми із застосуванням 1-2 бронемашин.

"На нашому напрямку ворог не боїться застосовувати колони російської техніки. Минулої п’ятниці було 27 одиниць бронетехніки, а наприкінці липня були великі масовані штурми за участю понад 50 одиниць ворожої техніки", - сказав Дрималовський.

За його словами, наші десантники дуже добре знищують російську техніку.

"Не помилюся, якщо скажу, що 79-та ОДШБ це фактично лідер в країні за кількістю знищеної ворожої техніки й, можливо, саме тому, що ворог тут її масовано застосовує, і у наших операторів ударних дронів, протитанкістів, в нашої піхоти є дуже багато цілей", - зазначив представник прес-служби 79-ї ОДШБ.

Дрималовський вважає, що ворог застосовує так багато бронетехніки, бо вважає Курахівський напрямок для себе надважливим.

"Цей напрямок веде до двох великих міст Донбасу - Вугледар, Курахове. Ворог рветься до села Костянтинівка, бо саме у цьому селі пролягає траса з Мар’їнки до Вугледара і, вийшовши на цю трасу, ворог зможе рухатись по ній в тил тому угрупованню, яке утримує місто Вугледар. Звісно ж росіяни не покидають своїх загарбницьких планів – окупувати Курахове, яке щодня піддається жорстоким артилерійським обстрілам, вони б’ють авіабомбами", - наголосив він.

"Насправді так відбувається щоразу": Берлінський експерт розповів, як у Німеччині сприйняли Курську операцію

середа, 28 серпень 2024, 11:47

Український наступ в Курській області спричинив злам у сприйнятті цієї війни на Заході. Зокрема німецькі політики вже не бояться ескалації з боку Росії. Про це в інтерв’ю "УП" розповів німецький політичний експерт російського походження Сергій Сумлєнни...

Не всі хочуть помирати за Путіна: Росіяни на окупованих територіях створюють загони для пошуку дезертирів

середа, 28 серпень 2024, 11:20

Росіяни наростили кількість загонів, які шукають дезертирів та збільшили кількість блокпостів на тимчасово окупованих територіях, передають Патріоти України з посиланням на Центр національного спротиву (ЦНС). За інформацією ЦНС, після затримання втіка...