Ворог швидко адаптується: У ЗСУ є два місяці на ефективне використання ATACMS, - Newsweek

Нардеп Іван Ступак зазначив, що використання російськими військами систем радіоелектронної боротьби призвело до зниження ефективності високоточних снарядів Excalibur із 70% до 6%, передають Патріоти України.

Російські війська починають адаптуватися до нового українського озброєння, у зв'язку з чим ЗСУ намагаються якомога швидше використати американські далекобійні балістичні ракети ATACMS MGM-140 проти ворожих цілей. Про це пише видання Newsweek.

Ексофіцер СБУ Іван Ступак, який нині обіймає посаду радника комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, переконаний, що українські військові мають приблизно два місяці, щоб знищити якомога більшу кількість російських військових об'єктів, перш ніж ворог адаптується.

"Ми знаємо, що росіяни можуть адаптуватися за дуже короткий час", — наголосив Ступак. Водночас він додав, що показник ефективності високоточних снарядів Excalibur суттєво знизився із 70% до 6%, оскільки росіяни використовують системи радіоелектронної боротьби.

Імперські амбіції не гаснуть: Більшість жителів Росії за припинення війни, але не згодні повернути захоплене

субота, 18 травень 2024, 8:45

Абсолютна більшість жителів Росії підтримують війну з Україною. Вони схвалили б рішення Володимира Путіна припинити її за умови, що захоплені території не повернуть. Про це повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на дані опитування "Левада-Центру". З вер...

Аншлаги Кобзона п'яту добу поспіль: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 18 травня

субота, 18 травень 2024, 7:55

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 18.05.24 орієнтовно склали: