Ворог стягує сили: ЗС РФ планують розпочати масштабний наступ на Ізюмському напрямі, - військовий експерт

Російські війська концентрують сили на Ізюмському напрямі, щоб розпочати там масштабний наступ. Про це заявив військовий експерт і координатор групи "Інформаційний опір" Костянтин Машовець у коментарі АрміяInform, передають Патріоти України.

За словами Машовця, війська перегруповуються. Інформація про зосередження на Ізюмському напрямі сил і засобів противника говорить про те, що незабаром там очікується масштабний наступ ЗС РФ. Наразі там ведуть масовані артилерійські удари по позиціях Сил оборони України. Також у ворога є невеликий тактичний успіх у районі Мазанівки на Слов'янському напрямі.

ЗС РФ мінують Харківщину

Підрозділи російських військ на північному сході від Харкова "пригальмували". Наразі вони активно мінують тактичний тил ЗСУ, щоб армія не могла підвозити туди необхідні припаси чи амуніцію. Також інтенсивно обстрілюються сусідні населені пункти в Харківській області.

Атакувати підступи до Сіверська не вдалося

Як зазначає Машовець, ворогові не вдалося взяти Білогорівку в напрямку Сіверська. Передові підрозділи ЗС РФ здійснили безуспішні атаки з боку Золотарівки та Лисичанського НПЗ на Верхньокам'янське, щоб обійти Білогорівку. Проте спроби здійснити прорив провалилися.

Грабуть все: З Донеччини окупанти вивозять промислове обладнання під виглядом металобрухту

середа, 17 квітень 2024, 0:55

За даними національного спротиву, російські загарбники під виглядом металобрухту вивозять з окупованих територій Донецької області у Росію обладнання промислових підприємств, передають Патріоти України. Дослівно: "Чергова хвиля аудиту промислових підпр...

Президент Казахстану втер носа Путіну в ситуації з рекордним паводком

вівторок, 16 квітень 2024, 23:28

Глава Казахстану Касим-Жомарт Токаєв прибув з робочою поїздкою у Північно-Казахстанську область. Він здійснив обліт Кизилжарського району, околиць Петропавловська та Сергіївського водохранилища – територій, які потерпають від весняної повені. Натомість...