Ворог створив два плацдарми: Гетьман оцінив, чи зможе армія Путіна підібратися до Харкова

У Харківській області російські загарбники дещо зменшили темпи атак і, ймовірно, далі ворог готуватиметься до подальших наступальних дій. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив військовий аналітик, ветеран російсько-української війни, майор запасу Олексій Гетьман.

"Росіяни створили на Харківщині два плацдарми в глибину приблизно на п’ять-сім км, у ширину — 13-15 км. Це плацдарми для наступальних дій бригади. Одна бригада наступає по фронту на 10-15 км. І ось зараз є у противника для двох бригад там плацдарми. Якщо їх з’єднати, це буде вже плацдарм по лінії фронту до 40 км. На цій відстані може наступати дивізія. Зараз там перебуває 18-та російська дивізія. Першу фазу, створення цих плацдармів, росіяни виконали. Виконали не так, як їм хотілося, а так, як ми їм дозволили", – розповів він.

Гетьман зазначив, що у створенні цих плацдармів окупанти задіяли близько 15% своїх сил і засобів, які там перебували. За його словами, ворожа армія зазнала великих втрат, проте вони не є критичними для РФ.

"Тому там є можливості у них пробувати принаймні проводити наступальні дії в бік Харкова. Однак угруповання, чисельність якого на цей момент налічує 40-50 тис. живої сили, не здатне ані оточити, ані захопити таке велике місто. І росіяни це прекрасно розуміють. У реальності у них, напевно, таких планів і немає", – продовжив ветеран.

Він наголосив, що завдання окупантів полягає в тому, щоб підібратися ближче до Харкова і бити по місту зі ствольної артилерії. Ворогу хотілося б підійти на відстань 10-15 км чи навіть 5 км, каже Гетьман. Проте реалізувати такі плани росіянам не вдасться. Ворогу стануть на заваді лінії оборони ЗСУ, які там зведені, вважає ветеран.

"Приїжджав туди президент України, там проводилася Ставка верховного головнокомандувача ЗСУ, звітували керівники відповідних військово-цивільних адміністрацій. За їхніми даними, фортифікації побудовані досить серйозні, й шанси росіян підійти до Харкова – мінімальні", – констатував він.

Дуже бояться правди? Росія на законодавчому рівні забороняє книги з історії України

понеділок, 8 липень 2024, 12:56

Голова Запорізької ОВА Іван Федоров заявив, що Росія на законодавчому рівні забороняє книги про українську історію та будь-які видання, у яких розповідають правду про незалежність України. Про це він повідомив у Telegram, передають Патріоти України. Фе...

Наздогнала карма? В Ірані затонув фрегат Sahand - один із найсучасніших кораблів ВМС

понеділок, 8 липень 2024, 12:38

У неділю, 7 липня, один з найсучасніших кораблів військово-морських сил Ірану фрегат Sahand затонув за невідомих обставин в іранському порту Бендер-Аббас Про це повідомляє Naval News, передають Патріоти України. Зазначається, що іранський легкий фрегат...