Ворог ціною великих втрат знов захопив міст через Дніпро, що веде до Херсону. Ворог також намагається отримати контроль над дамбою Північнокримського каналу для подачі води до Криму

херсон

Після жорстоких боїв на підступах до Херсона українська армія втратила контроль за переправою до обласного центру. Про це повідомив голова облдержадміністрації Геннадій Лагута, зазначають Патріоти України.

«Ворог значними силами і з великими втратами подолав оборону міста. Закликаємо зберігати спокій та не піддаватися паніці. Керівництвом області докладається максимум зусиль щодо підтримання правопорядку та збереження людських життів. Ситуація залишається напруженою, проте обіцяємо зробити все можливе для її врегулювання», — заявив очільник області.

На рубежі Херсон — Нова Каховка — Каховка, російські окупанти намагаються взяти під контроль дамбу Північнокримського каналу. Станом на другу половину дня 25 лютого Каховська ГЕС перебуває під контролем ворога. Про це також повідомив голова Херсонської ОДА Геннадій Лагута.
На підступах до Каховської ГЕС у районі сіл Козацьке та Веселе продовжуються важкі бої.
Генічеськ залишається повністю під контролем ворога. На Антонівському мосту з боку Херсона знаходяться українські захисники, з боку Олешок — ворожа військова техніка. Сам міст місцями пошкоджено.
Раніше командування Сухопутних військ ЗС України повідомляло, що ворог намагається отримати контроль над дамбою Північнокримського каналу, щоб відновити подачу води в окупований Крим. З півострова на материкову частину України зафіксовано рух ворожої військової техніки.

Скільки ще Путін продовжуватиме війну і від чого це залежить: Політолог дав пояснення

субота, 20 квітень 2024, 10:22

Повна залежність України від допомоги Заходу дає можливості Путіну продовжувати війну. Про це розповів політолог, експерт “Бюро аналізу і політики” Віктор Бобиренко в ефірі телеканалу “Еспресо”, передають Патріоти України. “Ми маємо розуміти, наскільк...

Що означає знищення Ту-22М3 та чи поменшає атак на Україну: Експерт дав пояснення

субота, 20 квітень 2024, 9:55

Збиття російського бомбардувальника Ту-22М3 свідчить про розширення можливостей українських Сил оборони, які можуть діставати все далі й загрожувати ворожій стратегічній авіації, передають Патріоти України. Детальніше про те, що означає збиття літака ...