Ворог веде наступ на Святогірськ і продовжує штурм Сєверодонецька: У Генштабі розповіли про ситуацію

Росія знову завдала ракетних ударів по об'єктах військової та цивільної інфраструктури, зокрема й у Києві. Також ворог веде наступ на Святогірськ та продовжує штурм Сєверодонецька. Про це повідомляє пресслужба Генерального штабу ЗСУ. Там зазначили, що окупанти хочуть оточити українські війська та заблокувати логістичні шляхи, передають Патріоти України.

На Сіверському напрямку агресор обстріляв об'єкти інфраструктури у районах Старикове та Катеринівка Сумської області, а також населеного пункту Кам'янська Слобода Чернігівської області. Щоб уточнити розташування українських військ, ворог провів повітряну розвідку БПЛА.

На Харківському напрямку підрозділи окупантів зосереджують основні зусилля на утриманні зайнятих позицій та запобіганні подальшому просуванню ЗСУ до кордону. Противник не припиняє атаки позицій наших військ поблизу Харкова. Зокрема, в районі населеного пункту Черкаські Тишки російські війська застосували фосфорні боєприпаси.

На Слов'янському напрямку противник завершив перегрупування військ. Підрозділи ведуть наступ у напрямках Долгенько – Долина та Бражківка – Вернопілля.

На Лиманському напрямку ворог наступає у напрямі Святогірська, намагається витіснити українські війська на правий берег річки Сіверський Донець.

На Сєвєродонецькому напрямку окупанти за підтримки артилерії ведуть штурмові дії, контролюють східну частину Сєвєродонецька. Також противник намагається вести наступ у напрямку Нирково – Миколаївка.

На Бахмутському напрямку ворог перекинув понад 20 одиниць озброєння та військової техніки для того, щоб доукомплектувати підрозділи, які зазнали втрат.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках окупанти атакують передній край оборони та тилові райони українських захисників – ворог намагається скувати наші підрозділи та не допустити їх перегрупування.

На Южнобузькому напрямку противник провів мінування узбережжя річки Інгулець. Російські війська також розгорнули до двох реактивних та двох батарей ствольної артилерії. Окупанти намагалися відновити втрачені позиції на напрямі Сухого Ставка та Лозового, проте зазнали значних втрат і відійшли.

За минулу добу українські військові відбили п'ять атак ворога на Донецькому та Луганському напрямках. Також вони знищили три ворожі танки, чотири артилерійські системи, 11 бойових броньованих машин, 26 одиниць автомобільної техніки. Підрозділи протиповітряної оборони збили бойовий вертоліт Ка-52 та два БПЛА типу "Орлан-10".

Зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил на Східному напрямку знищили ворожий літак (імовірно Су-34), а також БПЛА типу "Форпост" на Південному напрямку. Засобами протиповітряної оборони Військово-Морських Сил було уражено чотири крилаті ракети "Калібр". Усього за минулу добу українські захисники знищили дев'ять повітряних цілей противника.

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...

Блінкен назвав країну, яка є зараз головним постачальником військового обладнання для РФ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:05

Державний секретар США Ентоні Блінкен розкритикував підтримку Китаєм російської оборонної промисловості. Він заявив, що Пекін зараз є основним постачальником критичних компонентів для російського озброєння і бере таким чином участь у війні РФ проти Укр...