Ворог все продумав: Росія влаштувала теракт в Оленівці, щоб зірвати поставки зброї в Україну, - розвідка

Масове вбивство українських військовополонених у Оленівській колонії було спецоперацією РФ з дестабілізації суспільства та деморалізації воїнів, що потрапили у полон до Росії. Окрім того, країна-агресорка будь-що намагається завадити постачанню Україні високоточного західного озброєння, передають Патріоти України.

Саме тому росіяни одразу після скоєння цього воєнного злочину почали поширювати фейк про начебто завданий ЗСУ удар по колонії з HIMARS. У цьому переконаний член координаційного штабу з пиань поводження з військовополоненими, представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов.

На думку Юсова, терористичний акт в Оленівці був спецоперацією РФ проти постачання Україні зброї. Адже держава-агресорка використовує будь-які методи для припинення постачання в Україну західного високоточного озброєння.

“Від початку цієї страшної трагедії та страшного фарсу, який ми бачили з боку росіян, – це й було фальшування. Від перших повідомлень про застосування і навмисний обстріл високоточною зброєю HIMARS – це була спецоперація проти постачання Україні західного високоточного озброєння. Це була спецоперація з метою дестабілізації українського суспільства та деморалізації українських військовополонених. З самого початку це було фальшування, але світ швидко викриває такі речі”, – наголосив представник воєнної розвідки України.

"Як голова уряду я повинен": Шольц заявив, що не передає Україні Taurus, бо боїться війни Росія-НАТО

четвер, 28 березень 2024, 11:28

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вкотре відмовився надати далекобійні ракети Taurus Україні. Він пояснив це тим, що важливим для нього лишається "не ескалювати" війну до зіткнення Росії та НАТО. Водночас на сьогодні Німеччина витратила на допомогу Україні ...

"Репліка GLSDB": Експерт розповів, чим особлива авіабомба, яку росіяни скинули на Харків

четвер, 28 березень 2024, 11:25

Вдень 27 березня російська терористична армія вдарила по Харкову авіабомбою з 200-кілограмовою бойовою частиною. За словами військового експерта Сергія Грабського, це новий тип зброї, яку росіяни цинічно тестують на мирних жителях України. Також він на...